Politiek

« Vorige - Volgende »

Breaking: VVD stapt per direct uit de Alphense coalitie

29 augustus 2017 - 09:44  •  reacties

Breaking: VVD stapt per direct uit de Alphense coalitie

Alphen aan den Rijn - Wethouder Tseard Hoekstra (VVD) legt per direct zijn portefeuille als wethouder van de gemeente Alphen aan den Rijn neer. Directe aanleiding en de bekende druppel die de emmer deed overlopen was het feit dat het college terug is gekomen op de eerder met de VOA en Stichting Centrummanagement gemaakte afspraken ten aanzien van de proef met gratis parkeren. Een voorstel dat hij met instemming van het college en op verzoek van de raad heeft gemaakt.

De VVD raadsfractie heeft begrip en respect voor het besluit van Hoekstra. De proef met gratis parkeren is een belangrijk punt voor zowel Alphense ondernemers als onze bewoners. Maar wellicht nog belangrijker is het feit dat onze wethouder niet terug wil komen op afspraken die hij met medeweten van zijn collega's gemaakt heeft. De VVD fractie staat volledig achter het besluit van wethouder Hoekstra en stapt dan ook per direct uit de coalitie. 

Andere politieke partijen zijn minder gecharmeerd van deze actie. Hoekstra was al omstreden, omdat veel projecten onder zijn leiding niet tot de meest succesvolle hoorden, zoals de afvalpas, de Rijnhaven, de Werf, het spoortunneltje in Boskoop, slechte planning van infrastructurele werken en ernstige budgetoverschrijdingen. Ondermeer Groen Links en de SP overwegen vragen te gaan stellen.  

 

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Tags: hoekstra, vvd