Politiek

« Vorige - Volgende »

Hele jaar niets gemerkt van activiteiten op De Werf

30 augustus 2017 - 12:39  •  reacties

Hele jaar niets gemerkt van activiteiten op De Werf

Alphen aan den Rijn - De vraag is nu waarom er nog geen enkele handtekening onder een contract met een van de kandidaten is gezet. Dit is vooral schrijnend omdat veel kleine Alphense creatieve ondernemers direct al te horen kregen dat er ‘geen plaats’ is of dat hun bedrijf ‘niet in het concept past’.Deze ondernemers hadden echter al een jaar lang gewoon activiteiten op het terrein kunnen ontplooien, ook al zou dat dan tijdelijk zijn. Tijdelijk was sowieso het toverwoord bij de ontwikkeling van het terrein.

Het ontbreken van een handtekening van Wester Engh roept veel vraagtekens op. De sloepenbouwer zou namelijk ook grotendeels de ontwikkeling van de Rijnhaven op zich nemen. Gaan deze plannen wel door? Of blijft het bij het opknappen van de kade langs de Eikenlaan.

Deze en andere vragen zijn door de fractie van GroenLinks onlangs gesteld in artikel 40 vragen aan burgemeester en wethouders. De verantwoordelijke wethouder kan de vragen niet meer beantwoorden. Tseard Hoekstra heeft afgelopen week de handdoek in de ring gegooid.

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Markt