Hoekstra: het rommelt al langer in de coalitie

De opgestapte wethouder Tseard Hoekstra is druk bezig met de toekomst. Na zijn onverwachte aftreden vorige week dinsdag was het even stil. Nu treedt de oud-wethouder naar buiten en wijst met zijn vinger vooral naar Alphens.nl als reden van zijn opstappen.

Het komt erop neer dat twee artikelen Hoekstra in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Het gaat om een artikel over de gewraakte afvalpas en een over de perikelen rond het van de grond trekken van de parkeerproef in het Alphense centrum. De druppel was het volgens Hoekstra vroegtijdig in 'de pers' komen van het mislukken van de manier waarop de parkeerproef werd ingezet. "Het naar buiten lekken was voor mij een belangrijke reden dat ik zei: dat neem ik niet meer voor mijn rekening."

De oud-wethouder meldt dat het vertrouwen in zijn collega-wethouders vooral door de parkeerproef op was. In dezelfde periode speelde ook het onderwerp afvalpas. "Ik meld een mooi resultaat, zodat ik eind van het jaar een voorstel kan doen om de afstoffenheffing te verlagen. Drie dagen later liggen er vragen van een andere fractie dan mijn fractie."

De wethouder geeft overigens wel toe dat het al veel langer rommelde tussen de VVD en de andere partijen. Hij ontkent dat het binnen zijn partij de VVD rommelt. Hoekstra is niet bereid om zich nog een periode als wethouder in te zetten. "Dat heb ik al aan het begin van deze periode aangegeven. Ik ga me nu voorbereiden op de toekomst. Daar ben ik trouwens al een halfjaar mee bezig."

Hoekstra doet nu een oproep over de manier waarop vooral op social media wordt gereageerd op lokale politici. "Je krijgt enorm veel drek over je heen uitgestort. Het gaat niet meer om de inhoud, maar er wordt op de persoon gespeeld. Daar maak ik me zorgen om."

Oud-wethouder Tseard Hoekstra zegt dit in een interview voor Studio Alphen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.