Nieuw Elan in de zomer

Wat vindt Nieuw Elan? In deze nieuwsbrief staan in verband met het politieke reces de uitkomsten van de laatste gemeenteraadsvergadering van voor de zomer. En: het vertrek van de VVD plus gevolgen na de zomer.

In deze nieuwsbrief:

  •          Recente politieke standpunten
  •          Schouw centrum Alphen en centrum Boskoop
  •          Vertrek fractie en wethouder VVD
  •          Gedoogpartners coalitie

Politieke standpunten juli
Nieuw Elan is VOOR  oprichten Werkbedrijf
Nieuw Elan is VOOR  doorcentralisatie onderwijshuisvesting
Nieuw Elan is VOOR  mandateren college inzake fusie Sopora en SKBA
Nieuw Elan is VOOR  vaststellen Visie op Water
Nieuw Elan is VOOR  motie toekomst Spoorbos

WERKBEDRIJF
Nieuw Elan is blij met de oprichting van het nieuwe Werkbedrijf. Dit Werkbedrijf neemt een deel van de taken van de ‘oude’ SWA over. Er is een goed plan gemaakt en er zijn goede kaders opgesteld. De gemeenteraad staat unaniem achter de plannen voor het nieuwe Werkbedrijf.

MOTIE SPOORBOS
Het Spoorbos in Boskoop is ontstaan op een terrein waar voorheen een kwekerij was gevestigd. De omwonenden willen het bos graag zo houden, maar de gemeente is geen eigenaar van het gebied. In een motie wordt van verantwoordelijk wethouder Hoekstra gevraagd om met de eigenaar in gesprek te gaan.
Na het zomerreces meldt de eigenaar dat hij op het terrein een hortus in wil richten met op een aantal plekken woningen. Hij wil daarvoor gebruikmaken van het ontstane bos.

Schouw centrum Alphen en centrum Boskoop
In de vakantieperiode heeft wethouder Gerard van As naar aanleiding van vragen van inwoners en ondernemers een schouw gehouden in het Stadshart van Alphen aan den Rijn. Daarop werd ook vanuit Boskoop om een schouw in het centrumgebied gevraagd en ook daaraan bracht de wethouder een bezoek.
Er is geïnventariseerd waar de ondernemers in het Stadshart Alphen en in het centrumgebied Boskoop tegen aan lopen en wat zij graag anders willen zien. De wethouder en de begeleidende ambtenaren gaan aan de slag om verbeterpunten aan te brengen.

Vertrek fractie en wethouder VVD
Op 29 augustus legt wethouder Tseard Hoekstra per direct zijn werkzaamheden neer en de fractie van de VVD stapt uit de coalitie om in de oppositiebanken verder te gaan. Burgemeester en wethouders zijn verbijsterd. Als aanleiding noemt Hoekstra de gang van zaken rond de parkeerproef.
Tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdagavond 30 augustus is het aftreden besproken van wethouder Tseard Hoekstra, het vertrek van de complete VVD-fractie uit de coalitie en de parkeerproef als directe aanleiding. De uitkomst van het debat: de coalitie krijgt het vertrouwen van de voltallige gemeenteraad en gaat 'de klus' afmaken tot aan de verkiezingen van maart 2018.

Fractievoorzitter André de Jeu is bepaald niet blij met de gang van zaken en kan weinig begrip opbrengen voor de redenen van het vertrek van Tseard Hoekstra als wethouder en het uit de coalitie stappen van de VVD. "Hoekstra zegt dat het de druppel was. Ik weet niet wat er dan in de emmer zit."

Gedoogsteun van GroenLinks en SGP voor coalitie
Coalitiepartijen CDA, Nieuw Elan, D66 en ChristenUnie gaan het komende halfjaar de klus afmaken samen met gedoogpartners GroenLinks en SGP. De coalitie plus gedoogpartners heeft een meerderheid van 23 van de 39 raadszetels in de Alphense gemeenteraad.

 

“De gemeenteraadsfractie van Nieuw Elan vormt haar mening over alle voor de gemeente relevante onderwerpen op basis van inhoudelijke kennis van zaken, voortschrijdend inzicht en signalen vanuit de inwoners. Dit betekent dat Nieuw Elan wel uitgangspunten hanteert, maar weinig vooraf vaststaande standpunten heeft.”

Word lid van Nieuw Elan!

  •          Kunt u zich vinden in de politieke standpunten van de fractie?
  •          Past onze manier van politiek bedrijven bij uw idee over ‘echte’ politiek?
  •          Heeft u ideeën en meningen die u graag terug zou zien in de lokale politiek?

Word dan lid van Vereniging Nieuw Elan en praat met de gemeenteraadsfractie mee!
Aanmelden voor Nieuw Elan kan via de website www.nieuwelan.nl/steun-ons
Contact n.a.v. de nieuwsbrief kan via adejeu@alphenaandenrijn.nl 

Volg de fractie op facebook @NieuwElanAlphen


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!