Politiek

« Vorige - Volgende »

Functie PopPlatform gaat naar Castellum Theater

26 september 2017 - 18:59  •  reacties

Functie PopPlatform gaat naar Castellum Theater

Alphen aan den Rijn - "De bureaucratische kant was al langer een probleem. Die signalen waren er wel. Ik denk dat het een geval van goeie dingen op de goeie tijd was. We hebben als gemeente een eigen subsidieverstrekking en op programmering willen het Castellum Theater, Parkvilla en de nieuwe Muziekschool de handschoen voor wat betreft de popmuziek oppakken", aldus Van Velzen.

PopPlatform
Het PopPlatform had echter een bredere functie dan bands neerzetten en een feest organiseren. Zo steunde het platform beginnende bands onder meer met adviezen, maar ook met leenapparatuur die voor beginners te duur is. Ook was het PopPlatform een van krachten achter het Straatmuziekfestival van DAT en ook het inmiddels zeer succesvolle Adele-project is met steun van het PopPlatform begonnen.

Evenementenbeleid
Zorg is er om het Bevrijdingsfestival dat zich in twee jaar tijd bewezen heeft, maar nu ook zonder subsidie en vooral zonder steun zit. Dat wordt echter opgelost door een nieuw en beter evenementenbeleid. "Voor 2018 is dat al vastgesteld, maar voor daarna is het een onderwerp voor de coalitieonderhandelingen na de verkiezingen", aldus wethouder evenementen Gerard van As.

Het begin
In het prille begin was het vooral de insteek om wel een subsidie te geven, maar niet op de traditionele manier. Nieuw & Anders was het doel, en dat is zo goed gelukt dat de culturele ambtelijke sector hier niet mee om kon gaan. Het PopPlatform is een initiatief van een aantal Alphenaren onder aanvoering van Machiel van der Schoot en René Driessen. Als aftrap werd op 28 maart 2014 een groot feest gegeven in MAX.

 

 

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Markt