Functie PopPlatform gaat naar Castellum Theater

Het Alphense PopPlatform heeft onlangs de stekker eruit getrokken bij gebrek aan steun vanuit de ambtenaren. Inmiddels heeft wethouder cultuur, Kees van Velzen, besloten dat de functie naar Castellum, Parkvilla en de nieuwe Muziekschool kan.

"De bureaucratische kant was al langer een probleem. Die signalen waren er wel. Ik denk dat het een geval van goeie dingen op de goeie tijd was. We hebben als gemeente een eigen subsidieverstrekking en op programmering willen het Castellum Theater, Parkvilla en de nieuwe Muziekschool de handschoen voor wat betreft de popmuziek oppakken", aldus Van Velzen.

PopPlatform
Het PopPlatform had echter een bredere functie dan bands neerzetten en een feest organiseren. Zo steunde het platform beginnende bands onder meer met adviezen, maar ook met leenapparatuur die voor beginners te duur is. Ook was het PopPlatform een van krachten achter het Straatmuziekfestival van DAT en ook het inmiddels zeer succesvolle Adele-project is met steun van het PopPlatform begonnen.

Evenementenbeleid
Zorg is er om het Bevrijdingsfestival dat zich in twee jaar tijd bewezen heeft, maar nu ook zonder subsidie en vooral zonder steun zit. Dat wordt echter opgelost door een nieuw en beter evenementenbeleid. "Voor 2018 is dat al vastgesteld, maar voor daarna is het een onderwerp voor de coalitieonderhandelingen na de verkiezingen", aldus wethouder evenementen Gerard van As.

Het begin
In het prille begin was het vooral de insteek om wel een subsidie te geven, maar niet op de traditionele manier. Nieuw & Anders was het doel, en dat is zo goed gelukt dat de culturele ambtelijke sector hier niet mee om kon gaan. Het PopPlatform is een initiatief van een aantal Alphenaren onder aanvoering van Machiel van der Schoot en René Driessen. Als aftrap werd op 28 maart 2014 een groot feest gegeven in MAX.

 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Voorstelling vandaag 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.