Prima begroting en flinke onenigheid over toekomst

"We hebben financiële ruimte gecreëerd voor het nieuwe bestuur om eigen keuzes te kunnen maken." Dat zegt wethouder Michel du Chatinier tijdens de Alphens Begrotingsavond in Archeon. Hij overhandigde symbolisch het ‘miljoenenkoffertje’ aan raadslid Bas Wienbelt.

De wethouder financiën is tevreden over het gevoerde beleid van de afgelopen jaren en vindt dat de gemeente er, ondanks de grote opgaven, goed voor staat. "Het is deze keer een overgangsbegroting, vanwege de verkiezingen die halverwege de komende begroting zijn. Er is ruimte om eigen keuzes te maken voor een nieuwe coalitie", aldus Du Chatinier. "De gemeente lift net als een onderneming mee met de economische ontwikkelingen. Maar om het goed te houden, moeten we ook tijdig handelen. Die ruimte is er financieel."

Vurig debat
Na de overhandiging aan Bas Wienbelt (VVD) als vertegenwoordiger van de gemeenteraad was het tijd voor wat trends die werden toegelicht door Kees Vendrik (voormalig Tweede Kamerlid, lid Algemene Rekenkamer en momenteel econoom bij de Triodos Bank). Daarna werd gedebatteerd over drie stellingen.

Hoewel het een gezellig en tam gesprek leek te worden, kwam er vuur in de discussie door het duo Petra Hoogenes (Nieuw Elan) en Caroline Blom (ChristenUnie) die het volstrekt oneens waren over hoe Alphen aan den Rijn de toekomst in moet.

"Wij vinden dat transport en duurzaamheid goede speerpunten voor de gemeente zijn. Duurzaamheid omdat dit het onderwerp voor de toekomst is. Transport omdat we hier op een kruispunt van wegen midden in de Randstad zitten", aldus Hoogenes. Blom ziet niets in een keuze maken: "Je moet je niet beperken. Als er een industrie verdwijnt, heb je een giga probleem."

Trots op Alphen
Burgemeester Liesbeth Spies denkt dat de gemeente er over vier jaar goed voor staat. "Ik denk dat mensen hard werken in een leefbare stad waar ze ook wonen. Ik denk ook dat de inwoners trots zijn dat ze onderdeel zijn van hun eigen gemeenschap. Ik hoop op veel openheid en een goede samenwerking tussen inwoners, ondernemers en politiek. Dan kunnen we samen ontdekken wat het Alphense DNA echt is."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.