Nieuw Elan in september

Wat vindt Nieuw Elan? In deze nieuwsbrief staan de politieke standpunten van de fractie van Nieuw Elan in de gemeenteraad van 21 september. Speciale aandacht gaat uit naar de kick off van de verkiezingscampagne tijdens de Gondelvaart.

In deze nieuwsbrief:

  •          Recente politieke standpunten
  •          Kick off campagne
  •          Woonvisie
  •          Lage Zijde Thorbeckeplein
  •          Holland Outlet Mall

Recente politieke standpunten september
Nieuw Elan is VOOR vaststellen Parapluplan Parkeren
Nieuw Elan is VOOR vaststellen Beheersverordening Stationsomgeving
Nieuw Elan is VOOR vaststellen Beheersverordening Koudekerk
Nieuw Elan is VOOR onderschrijven uitkomst rapport Rekenkamer
Nieuw Elan is VOOR instemmen met Verkenning Woningbouwlocaties

RAPPORT REKENKAMER
De Rekenkamer heeft een onderzoeksrapport naar ‘Maatschappelijk Opdrachtgeverschap en het effect op arbeidsparticipatie in Alphen aan den Rijn’ aangeboden aan de gemeenteraad. De Rekenkamer heeft gekeken of het beleid van de gemeente bijdraagt aan meer werk voor langdurig werklozen en mensen met een arbeidsbeperking. Het gaat hierbij specifiek om voorwaarden bij aanbesteding van projecten vanuit de gemeente.
De Rekenkamer vindt dat dit beleid nog in de kinderschoenen staat en heeft een aantal aanbevelingen ter verbetering aangedragen. Voor na de verkiezingen ligt er een verzoek aan het nieuwe college van burgemeester en wethouders om een voorstel voor nieuwe kaders te doen.

Kick off campagne
Nieuw Elan was met de grootste boot, de Juliana, tijdens de Alphense Gondelvaart de hekkensluiter van de stoet. Hoewel er wat minder boten waren, waren ze wel allemaal fraai opgetuigd. Duizenden bezoekers keken vanaf de kant naar het verlichte konvooi en vierden hun eigen feestje. Voor Nieuw Elan was het de symbolische aftrap van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Woonvisie
Omdat Alphen-stad na 2025 geen woningbouwlocaties meer heeft en er ook moet worden nagedacht over de toekomst van de dorpen in de gemeente, is door wethouder Gerard van As een woonvisie gemaakt. In deze film is te zien waarom en hoe de woonvisie is gemaakt. Met dit plan als praatstuk – onder de naam Verkenning Woningbouwlocaties – kan nu gevraagd worden naar de mening van inwoners, ondernemers, alle andere belanghebbenden in de gemeente en overheden als het Hoogheemraadschap van Rijnland en de provincie Zuid-Holland.

Lage Zijde rond Thorbeckeplein
Het laatste bouwplan in de omgeving van het Thorbeckeplein is De Triangel. Hier is een filmpje over de bouw in het renovatiegebied. Wethouder Van As kijkt inmiddels naar de plannen voor Aarplein en omgeving.

Holland Outlet Mall
Wethouder Van As reageert verheugd op het afblazen van een groot outletcenter in Zoetermeer. Eerst waren er twijfels, daarna trok ontwikkelaar Provast zich terug en uiteindelijk zegde ook de Zoetermeerse gemeenteraad haar steun op.
Een outlet zou afvloeiing veroorzaken van koopkracht vanuit het Alphense Stadshart naar Zoetermeer. Alphen aan den Rijn heeft net het centrumgebied opgeknapt. Het is voor de winkeliers beter dat de outlet niet doorgaat, aldus Van As. Ook het Centrummanagement, de VOA en INretail zijn blij dat er definitief geen outlet in Zoetermeer komt.

 

“De gemeenteraadsfractie van Nieuw Elan vormt haar mening over alle voor de gemeente relevante onderwerpen op basis van inhoudelijke kennis van zaken, voortschrijdend inzicht en signalen vanuit de inwoners. Dit betekent dat Nieuw Elan wel uitgangspunten hanteert, maar weinig vooraf vaststaande standpunten heeft.”

Word lid van Nieuw Elan!

  •          Kunt u zich vinden in de politieke standpunten van de fractie?
  •          Past onze manier van politiek bedrijven bij uw idee over ‘echte’ politiek?
  •          Heeft u ideeën en meningen die u graag terug zou zien in de lokale politiek?

Word dan lid van Vereniging Nieuw Elan en praat met de gemeenteraadsfractie mee!

Aanmelden voor Nieuw Elan kan via de website www.nieuwelan.nl/steun-ons
Contact n.a.v. de nieuwsbrief kan via adejeu@alphenaandenrijn.nl 

Volg de fractie op facebook @NieuwElanAlphen


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.