Bernadette Wolters lijsttrekker PvdA in Alphen

Op woensdag 25 oktober hebben de leden van de PvdA afdeling Alphen aan den Rijn de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld. Bernadette Wolters werd door de aanwezige leden als lijsttrekker gekozen. Met de vastgestelde lijst is de PvdA van mening dat er sprake is van een goede balans tussen stad en de kernen, tussen nieuwkomers en zittende raadsleden en verdeling man-vrouw.

"Het lijsttrekkerschap van de PvdA Alphen is een geweldig eervolle uitdaging." legt Bernadette uit. "Ik kijk er naar uit om samen met de overige kandidaten aan een mooie campagne te beginnen. Maar dat moet dan wel een campagne worden waar 'samen' zeker de belangrijkste plek heeft", stelt ze. "We hebben een gemeente die bestaat uit diverse mooie kernen, maar uiteindelijk wordt een stad of dorp samen gevormd door de mensen die er wonen."

Een tweetal van de zittende PvdA raadsleden, Gülhan Keskin-Akdemir en Wim Roest hebben aangegeven niet terug te keren in de gemeenteraad. Gülhan: "Ik kijk heel positief terug op mijn jaren in de raad. De reden dat ik niet terugkeer is een combinatie van een baan die veel van je vraagt en het feit dat ik onlangs moeder ben geworden, graag wil ik daar ook van kunnen genieten." Ook voor Wim is tijd een factor: "Sinds een paar jaar heb ik werk welke veel aandacht vraagt. Hiernaast wil ik graag de opleiding Technische Bedrijfskunde afmaken en heb ik bepaalde zorgtaken in de familiesfeer. Als het kon zou ik alles tegelijkertijd doen maar ik ben ook van mening dat je beter kunt stoppen wanneer het nog leuk is en ruimte kunt maken voor nieuwe aanwas. Ik kijk in ieder geval positief terug op mijn tijd in de raad."

Tijdens de ALV werd tegelijkertijd met de kandidatenlijst ook het verkiezingsprogramma goedgekeurd, getiteld ‘Samen zeker!’. De inzet van dit programma is een actievere overheid. Een actieve opstelling betekent voor de PvdA een gemeente die zijn nek voor inwoners durft uit te steken.

Een voorbeeld welke de PvdA noemt omvat de visie op schuldenproblematiek of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. "Daarin moeten we niet afwachten tot inwoners de weg naar het stadhuis vinden en daar aan de bel trekken. Je moet mensen actief proberen te bereiken zodat je ze al in een vroeg stadium kunt helpen." zo stelt Sebastiaan Klaassen, die gewerkt heeft aan de totstandkoming van het verkiezingsprogramma.

Speciale aandacht gaat in het programma ook uit naar de rol van de Alphense gemeente op het gebied van goede zorg. Hoewel ze erkennen dat er in het huidige beleid veel goed gaat, is er volgens de PvdA in het verleden te vaak naar het prijskaartje gekeken in plaats van naar wat inwoners op het gebied van zorg echt nodig hebben. Hierin stelt de PvdA dat het best wat mag kosten om inwoners op tijd de beste en de juiste zorg te bieden.

Volgens de PvdA zou een actieve houding ook zeker niet misstaan wat betreft aandacht voor de omliggende dorpen en de toekomstige woningbouw. "Kernen als Koudekerk, Hazerswoude-Dorp, Boskoop en Benthuizen blijven qua aanbod achter ten opzichte van Alphen, waardoor voorzieningen onder druk komen te staan."Aldus Ernst-Jan Straver, zittend raadslid.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.