Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

D66 Alphen: 'Laat ouderen thuis blijven wonen'

20 januari 2018 - 13:53  •  D66  •  reacties

D66 Alphen: Laat ouderen thuis blijven wonen

Alphen aan den Rijn - De gemeente kan daar een belangrijke rol in spelen. Zorg moet zo zijn georganiseerd dat maatwerk wordt geleverd, zodat mensen de soort zorg krijgen die aansluit bij hun behoefte. Maar de zorg moet ook zo zijn georganiseerd dat verschillende hulpverleners hun werkzaamheden op elkaar afstemmen en van elkaar weten waar ze mee bezig zijn. En de zorg moet zo zijn georganiseerd dat mensen niet steeds nieuwe gezichten zien langskomen, maar zoveel mogelijk dezelfde hulpverleners zien. En soms is het noodzakelijk om aanpassingen te doen aan een woning. Bijvoorbeeld in de vorm van een traplift.

Maar ongeacht welke zorg of ondersteuning nodig is, D66 vindt het belangrijk dat in elke situatie wordt gekomen tot een goede oplossing. En is thuis wonen echt geen optie meer? Dan moet er ook een plek zijn waar iemand wel de benodigde zorg krijgt, bijvoorbeeld in een verpleegtehuis.

In alle gevallen is het belangrijk om goed te luisteren naar wat mensen nodig hebben om vervolgens snel en deskundig te komen tot een beslissing over de inzet van zorg. 

Fotograaf: D66
Tags: d66, ouderen
D66.'
D66

Politieke partij