Advertorial Politiek

SP wil dat Alphen aansluit bij Statiegeld Alliantie

Op verzoek van de SP sluit Alphen aan den Rijn aan bij de Statiegeld Alliantie. "Steun betekent gewoon dat we dit als gemeente graag willen", meldt Harre van der Nat. Aansluiten bij de alliantie kost niets, maar geeft een krachtig signaal naar de Rijksoverheid.

De Statiegeld Alliantie wordt gesteund door organisaties in Nederland en België. Het gaat daarbij om consumenten, milieuorganisaties, vakbonden en bedrijven. Ook gemeenten sluiten zich aan. Het doel van de alliantie is om zwerfafval in de vorm van blikjes en kleine plastic flessen te verminderen. Het middel is het heffen van statiegeld. Uit onderzoek blijkt dat bij invoering het zwerfafval met circa 80 procent vermindert.

Steun wethouder
De SP diende hiervoor een motie in tijdens de raadsvergadering van donderdag 25 januari. De motie werd overgenomen door wethouder Ed de Leest. “We zien dat het een landelijke ontwikkeling is om dit te willen. Wij denken dat in Alphen aan den Rijn dan tussen de 20 en 50 procent minder zwerfafval is. Er is wel een kanttekening: de verpakkingsindustrie wil niet en zal zich zeker verzetten tegen een landelijke invoering.” Dit laatste weerhield het college van burgemeester en wethouders niet om toch hun steun uit te spreken aan de Statiegeld Alliantie.


Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.