Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Bezoekers gaan in centrumgebied per uur betalen

27 januari 2018 - 17:45  •  reacties

Bezoekers gaan in centrumgebied per uur betalen

Alphen aan den Rijn - Het vergunningenstelsel voor bewoners in het centrumgebied, in de wijk Kerk & Zanen en aan het Aïda- en Carmenplein wordt anders.In de wijken wordt het nieuwe tarief 20 euro en dat is een stuk duurder dan de nu geldende 13,15 euro. In het centrumgebied worden de vergunningen voor de eerste en tweede bewoner respectievelijk 40 en 60 euro. Dat was 36 euro. De derde bewoner gaat echter fors minder betalen: van de huidige 200 naar 80 euro.

Bedrijven
Voor bedrijven gaat de prijs van een vergunning van 240 naar 160 euro. De bezoekersvergunning die vaak werd gebruikt alsof het een bedrijfsvergunning betrof, wordt anders. Bezoekers betalen voortaan per uur met een maximum van 90 uur per kwartaal. Daardoor is het aanschaffen van een bedrijfsvergunning een stuk aantrekkelijker geworden.

Digitaal
Het is de bedoeling om de bezoekersregeling digitaal uit te voeren. Ook wordt in de toekomst het handhaven vrijwel helemaal digitaal gedaan.

Het uiteindelijk doel van alle wijzigingen is om de Alphense parkeerexploitatie sluitend te krijgen en om parkeren gebruiksvriendelijker te maken.

Fotograaf: Josh Walet
Politiek.'
Politiek

Voor het politieke nieuwe over Alphen aan den Rijn.