Caracas

Wat te denken van huiselijk geweld, oftewel wat zich ook achter de voordeur van uw buren kan afspelen. 418 incidenten, daarvan 102 aangiftes (waarom niet meer??) en maar 66 aanhoudingen (oftewel die ‘helden’ lopen nog / weer rond). Diefstal uit/af voertuigen 543 keer, 513 aangiftes, en dan maar 35 aanhoudingen… Diefstal brom-, snor-, fietsen totaal 716 keer!!! Das bijna twee per dag! Waar blijven die dingen? Heel af en toe hoor je dat er via internet zo’n jatmoos wordt opgespoord, maar de rest? Rijden die in Afrika, Polen of China rond? Die moeten toch ergens heen? Alleen Alphen al 716 per jaar, wat mag dat landelijk wel niet voor een getal zijn? Effe gegoogled: In het eerste kwartaal 2011 zijn er 9.845 fietsen als gestolen aangemeld; das bijna 40.000 per jaar!!! En dat is naar mijn idee dus topje van de ijsberg, want hoeveel mensen doen er al geen aangifte meer; bizar toch? Woninginbraak 250 keer, en let op 3 - ja u leest het goed DRIE - aanhoudingen!! Je vraagt je af waarom dat hele circus van agenten nog langs komt na een inbraak voor vingerafdrukken etc. als ze maar drie zaken weten op te lossen! Ik ga die politiemensen zeker niet afvallen, integendeel ze doen echt hunstinkende best, maar die klotedieven zijn dus gewoon te slim. Schijnen afgelopen tijd ook buitenlandse ‘ploegen’ te zijn die van plaats naar plaats trekken. Opletten dus, en geen gelegenheid bieden. Nog eentje om de rillingen van over je rug te krijgen - gelet op 9 april vorig jaar - ‘wapenbezit’; let op 42 incidenten, 0 - jawel nul - keer aangifte en slechts 18 aanhoudingen…Begon een beetje gekscherend Alphen met Caracas te vergelijken; onzin natuurlijk. Daar worden er PER WEEK (!) meer dan honderd vermoord. Ik voel me nog heel veilig in Alphen. Maar dat mensen niet met hun klauwen van anderen en andermans spullen af kunnen blijven, baart mij dus wel zorgen. Ik kan wel janken als ik lees dat een of andere hufter een weerloze bejaarde berooft. Probeer dan mij te pakken, maar zo iemand…. ‘Honden’ lopen dus in iedere stad rond…

Zijn wij het Caracas van Nederland? Effe wat cijfertjes noemen? En u mag gerust weten, van heel veel zaken schrik ik me dus echt te pletter!
 
Caracas? Huh, dat ligt toch in Venezuela? Klopt. Maar staat dus wel bekend als de meest gewelddadige stad ter wereld. En wat heeft Alphen daar dan mee te maken? Nou dat is simpel, vorige week kregen we (raads- en commissieleden, maar het was openbaar; waar was u? Zeer interessant!) van het hoofd van de politie alhier in Alphen, de heer Taneja, een toelichting op de cijfers over ‘diverse zake’ die hier in Alphen in 2011 speelden. Effe wat cijfertjes noemen? En u mag gerust weten, van heel veel zaken schrik ik me dus echt te pletter! 

Columnist Ronald Pleij schrijft wekelijks een column op de website van het Alphens Nieuwsblad over Alphense zaken die hem opvallen. Pleij is raadslid voor de SP.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.