Advertorial Politiek

Bijna 1,2 miljoen euro subsidie voor zonnepanelen

De gemeente Alphen aan den Rijn kan gebruikmaken van een kleine 1,2 miljoen euro subsidie van het Rijk. De subsidie is bedoeld voor aanschaf en aanleg van zonnepanelen op gemeentelijke panden en een zonneveld bij de Maximabrug.

Naast uitbreiding van het zonneveld bij de Maximabrug is het de bedoeling dat op het dak van zwembad AquaRijn meer zonnepanelen worden geplaats en dat ook op de Bredeschool en het voormalig Raadhuis in Boskoop zonnepanelen worden geplaatst.

Rijnvicus
Voor Rijnvicus, voorheen bekend als het SWA-gebouw, zijn ook zonnepanelen voorzien met deze subsidie. Dat gebeurt alleen als het plan voor een postcoderoosproject niet doorgaat. Bij zo’n project worden inwoners, die in een bepaald postcodegebied wonen, eigenaar van zonnepanelen op het dak van een groot gebouw of op een groot terrein. Hiervoor is een ander subsidietraject. Pas als dat niet lukt, wordt gebruikgemaakt van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie.

Energieneutraal
De zonnepanelen op de eigendommen van de gemeente moeten een stap worden in de richting van een energie neutrale gemeente. Omdat het om bedrijfspanden gaat is de terugverdientijd langer dan bij particulieren.
Wethouder Michel du Chatinier van vastgoed is blij met de subsidie: “Wij zijn er trots op dat al onze aanvragen zijn gehonoreerd. De gemeente heeft als lokale overheid ingeschreven op deze subsidie. Hoeveel we van het maximale bedrag gaan gebruiken hangt af van de hoeveelheid energie die we opwekken.”

Op de foto: de zonnepanelen die nu al op het dak van AquaRijn liggen.


Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.