Advertorial Politiek

VVD zet in op preventie voor inwoners met schulden

Geen enkele inwoner binnen de gemeente Alphen aan den Rijn wil te maken krijgen met schulden. Schulden kunnen een grote impact hebben op de betrokkene zelf, of het gezin. De VVD wil dat iedere inwoner zich kan ontplooien en werken aan hun toekomst zonder schulden. Schulden kunnen namelijk beperkend werken, waardoor goede begeleiding in financiële problemen belangrijk is.

De VVD zet in op preventie. We zien dat het nu gemiddeld 5 tot 10 jaar duurt voordat iemand met schulden aan de bel trekt en geholpen wil worden. Door deze lange periode kan een kleine schuld uitgroeien tot een problematische schuld. Een schuld die de betreffende persoon niet meer volledig kan terugbetalen. Dit heeft gevolgen voor de schuldenaar, de schuldeisers die geen of niet het volledige bedrag terugbetaald krijgen en op de maatschappij in het algemeen. De VVD wil dat onze inwoners de kans krijgen om schulden vroegtijdig aan te pakken, zodat ontstane schulden niet uitgroeien tot een problematische schuld en dat de gemaakte schulden terugbetaald kunnen worden door degene die de schuld heeft gemaakt.

Daarnaast wil de VVD niemand wat opleggen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn eigen keuze maakt om wel of niet geholpen te willen worden. Elke inwoner heeft de vrijheid om wel of geen schulden te maken, tegelijkertijd is elke inwoner ook verantwoordelijk voor zijn eigen daden.

Doen, durven en doorzetten
De VVD zet in op doen, durven en doorzetten. Dit start met preventie, zoals coaching of cursussen, waarbij geleerd wordt om met geld om te gaan. Tegelijkertijd vraagt het om lef en doorzettingsvermogen, omdat het schuldenprobleem niet een probleem is wat van de een op de andere dag opgelost kan worden. Dit is een probleem dat vraagt om draagvlak, steun, visie en frisse nieuwe ideeën. De VVD staat voor een toekomst zonder schulden, zodat iedere inwoner het beste uit zichzelf kan halen.

Verkiezingsprogramma
Ook de komende 4 jaar blijft de VVD zich inzetten voor haar inwoners met schulden. Bent u benieuwd naar onze visie? Bekijk dan ons verkiezingsprogramma op alphenaandenrijn.vvd.nl.


Meer nieuws

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden gisteren 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.