Advertorial Politiek

ChristenUnie wil voedselverspilling aanpakken

ChristenUnie Tweede Kamerlid Carla Dik bracht vrijdag 2 maart een werkbezoek aan de Jumbo in de Herenhof. Al eerder was zij op initiatief van de lokale ChristenUniefractie geïnformeerd over het Alphense Foodloop. Aansluitend was er een panelbijeenkomst.

Vanmiddag heeft Carla Dik met eigen ogen kunnen zien hoe deze innovatie leidt tot minder weggooien van goed eten en drinken en bovendien mensen met een smalle beurs de kans biedt op voldoende en lekker eten.

Voorkomen van voedselverspilling
Ondernemer Edwin ten Brink verzorgde een rondleiding in zijn winkel. Aansluitend was er bij de Jumbo een panelbijeenkomst georganiseerd over het thema ‘voorkomen van voedselverspilling’. Naast Carla en Edwin namen daar ook Sven Thorissen en Lucien Snijders namens Foodloop aan deel. Machiel van der Schoot was erbij als innovator en kenner van diverse initiatieven op dit gebied. Hij  werd vergezeld door Jasper den Neijsel, ontwikkelaar van software voor Foodloop. Patricia Hoogstraten, Vakcentrum, kwam op voor de belangen van MKB supermarkten.

Doneren beter regelen
Uit het gesprek kwam naar voren dat voedselverspilling in de gehele (logistieke) keten aangepakt moet worden. Doneren van overgebleven goederen door supermarkten aan bijvoorbeeld de Voedselbank of Foodloop zouden beter geregeld willen zien. Nu is dat nog omgeven met regels die voor sommigen onlogisch en onbegrijpelijk zijn. Sommigen waren van mening dat passende wet- en regelgeving door de overheid daarvoor de geëigende manier zijn. Anderen zagen meer in een convenant dat via zelfregulering tot stand moet komen.

 


Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 12:59

Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen in Alphen aan den Rijn ontvingen deze week een hartverwarmende verrassing van Stichting Kringloop Alphen. Elk jaar streeft de stichting ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Na een oproep aan klanten, personeel en andere geïnteresseerden werden tien organisaties geselecteerd om een cheque te ontvangen, variërend van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van hun verzamelde punten.

Politie en handhaving vandaag 11:45

Insluiper betrapt en gearresteerd met pepperspray op zak

Afgelopen weekend werd de rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand.

Maatschappelijk vandaag 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 09:26

Stichting Help Anders bundelt krachten met Nationaal Fonds Kinderhulp

Per 1 april heeft Stichting Help Anders een belangrijke samenwerking aangekondigd met het Nationaal Fonds Kinderhulp, met als doel om kinderen en jongeren in Nederland die in armoede leven nog effectiever te helpen. Als ondersteunende partner van Kinderhulp zal Stichting Help Anders nu aanvragen kunnen indienen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 20 jaar, wanneer er geen andere voorzieningen beschikbaar zijn.

Advertorial Theater gisteren 17:50

Bijgeboekte voorstellingen met bekende namen bij Parkvilla

Het culturele seizoen loopt hetzelfde als een schooljaar: van september tot en met juli. Maar dat wil niet zeggen dat er in het seizoen geen theatervoorstellingen worden bijgeboekt. Op 16 mei komt Marcel van Roosmalen naar Parkvilla met zijn voorstelling Totaal 3 On Tour en op zondagmiddag 9 juni komen Rob Urgert en Joep van Deudekom met de De Verbinders.

Openbaar vervoer gisteren 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.