Advertorial Politiek

Coalitie Nieuw Elan, CDA en GroenLinks vrijwel klaar

Zeer waarschijnlijk wordt donderdag 26 april tijdens de raadsvergadering ook het coalitieakkoord tussen Nieuw Elan, CDA en GroenLinks aangeboden aan de Alphense gemeenteraad. De onderhandelingen worden inmiddels over details gevoerd.

Zaterdag 21 april is het voorlopige resultaat met maatschappelijke organisaties en partners van de gemeente Alphen aan den Rijn besproken. Formateur André de Jeu van grootste partij Nieuw Elan wil de uitkomsten, alsmede punten die vanuit de oppositie worden ingebracht, in het coalitieakkoord verwerken.

Een uitdaging is de verdeling van de portefeuilles voor de nieuwe wethouders. Daarbij is financiën de grootste uitdaging. Deze post werd de afgelopen jaren ingenomen door CU-wethouder Du Chatinier, die deze keer buiten de coalitie is gelaten.

In de wandelgangen wordt gemeld dat er vijf wethouders worden benoemd. Dat zal zeer waarschijnlijk niet komende donderdag zijn, omdat de screening van een wethouder iets meer tijd in beslag neemt. Op 26 april wordt de eerste gemeenteraadsvergadering in de nieuwe samenstelling na de verkiezingen gehouden.


Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.