Politiek

« Vorige - Volgende »

Coalitie wil bouwen in dorpen en alternatieve woonvormen

30 april 2018 - 11:51  •  reacties

Coalitie wil bouwen in dorpen en alternatieve woonvormen

Alphen aan den Rijn - Belangrijk voor de bouwplannen in alle dorpen is het behoud van de groene uitstraling en de kleinschaligheid. Oftewel: het dorpse karakter moet in alle dorpen blijven, vindt de coalitie. Toch zijn nieuwe woningen nodig om de eigen behoefte op te vangen voor starters, gezinnen en senioren.

De Woonvisie is tot 2025 het uitgangspunt voor de planning. Wat nodig is voor latere jaren komt uit een nu lopend onderzoek, waarvan de resultaten er halverwege dit jaar moeten zijn. Dit staat in het coalitieakkoord van Nieuw Elan, CDA en GroenLinks.

Voor Alphen-Stad zijn locaties die in aanmerking komen: de zuidkant van de polder Gnephoek, Hoorn-west, de Vierambachtspolder, de Noordeinderpolder en de Zuideinderpolder. De locatie(s) die uit het onderzoek als geschikt komen, zullen ook worden bebouwd.

Woonvormen
Omdat er veel vraag is naar alternatieve woonvormen wordt ook hiernaar gekeken. Te denken valt aan Tiny Houses, verbouwing van bestaande panden, bevorderen van wonen in het Stadshart boven de winkels, woonconcepten met servicevoorzieningen en collectief particulier opdrachtgeverschap. 

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn