Politiek

« Vorige - Volgende »

Onderzoek naar ruimere openingstijden fastfood

13 juli 2018 - 14:17  •  reacties

Onderzoek naar ruimere openingstijden fastfood

Alphen aan den Rijn - Het onderzoek wordt gedaan op verzoek van Evon Zevenbergen van Nieuw Elan. Hij zet zich al langer in voor jongeren en juist deze doelgroep wil graag een snelle hap na het stappen in de Julianastraat. Als het onderzoek positief uitpakt, bespreekt de gemeenteraad of zij een proef met ruimere openingstijden wenselijk vindt en welke randvoorwaarden er komen.

Na afloop van de proefperiode wordt in de gemeenteraad besproken of en hoe de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) wordt aangepast. Er komt dan een raadsvoorstel waar de partijen over mogen stemmen.

Zevenbergen liet als ludieke actie tijdens de bespreking van zijn motie door de Alphense gemeenteraad alvast een tray met minisnacks rondgaan. Hij is blij dat de burgemeester achter zijn motie staat, maar: "We moeten niet te vroeg juichen. Het staat nog lang niet vast dat we straks ook echt fastfood kunnen kopen na het uitgaan. Voorlopig komt er een onderzoek naar draagvlak bij de ondernemers, omwonenden en het uitgaanspubliek."

Fotograaf: Alphens EV
Henkies