Politiek

« Vorige - Volgende »

Na de zomer praten over ongewenste vestigingen

13 juli 2018 - 16:38  •  reacties

Na de zomer praten over ongewenste vestigingen

Alphen aan den Rijn - Het probleem is de ruime omschrijving in het bestemmingsplan waardoor Kamsteeg en Kramer Uitvaartzorg nu aan een woonerf en naast een kinderspeelplaats is gevestigd. Een rouwcentrum valt onder het begrip 'dienstverlening' en daarom mag dit volgens de regels. "De bestemming is passend, terwijl de functie wel degelijk overlast geeft", aldus wethouder Van As.

Om dit in de toekomst te voorkomen, moet er iets gebeuren. Het ingewikkelde is dan dat de gemeenteraad juist als overheid minder bemoeienis wil hebben met wie waar woont. De nieuwe bestemmingsplannen en straks de omgevingswet gaan hier ook vanuit. "We willen loslaten, maar we willen ook voorkomen dat de leefbaarheid in buurten wordt aangetast", aldus Helma van der Louw (CDA) die donderdag 12 juli een motie bij de gemeenteraad had ingediend om concreter te omschrijven wat wel en wat niet mag.

Op verzoek van de wethouder is de motie ingetrokken en wacht de gemeenteraad op de voorstellen in het nieuwe bestemmingsplan voor Alphen-Stad. Dit wordt voor het eind van het jaar aan de raad voorgelegd.

Foto: de directie van Kamsteeg en Kramer Uitvaartzorg.

Fotograaf: Alphens EV
Markt