Advertorial Politiek

Complete oppositie stemt tegen gemeentebegroting

Alle Alphense oppositiepartijen hebben tegen de voorgestelde gemeentebegroting en de bijbehorende kadernota gestemd. De stukken zijn toch vastgesteld, want de coalitiepartijen Nieuw Elan, CDA en GroenLinks waren uiteraard voorstanders en hebben samen een meerderheid.

De bezwaren van de oppositie gingen grotendeels over het grote aantal aangekondigde onderzoeken, de vele posten die als pro memorie (onbekend bedrag) zijn aangemerkt en het gebrek aan gemaakte keuzes. Maar, dat is nu juist de hele opzet. "De samenleving is veel verder dan de overheid", meldde André de Jeu (Nieuw Elan) tijdens de behandeling door de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 12 juli. "Wij vinden dat we als gemeente moeten faciliteren en ons niet overal mee moeten bemoeien. We zoeken samenwerking met organisaties, bedrijven en inwoners. Zij komen met opties, ideeën en informatie. De onderzoeken zijn er juist voor om weten wat er leeft. Zolang we dat niet weten, maken we geen keuze en kunnen we dus ook geen exact financieel plaatje invullen."

Wethouder Gerard van As wees erop dat het uitvoeringsprogramma (kadernota) niet af is. "We werken van buiten naar binnen, zodat we mét de samenleving kunnen besturen. We moeten nu de zaken met z’n allen gaan uitwerken en meer experimenteren."
De wethouder financiën, Kees van Velzen voegde hieraan toe: "Allerlei zaken liggen niet vast. Er zijn natuurlijk wel uitgangspunten vanuit de raadsbesluiten. Alles wat we doen, kost geld. er is minder geld en dus moeten we kiezen. Wij willen dat niet doen als coalitiepartijen, maar als samenleving!"

Foto: wethouder financiën Kees van Velzen


Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!