IJsverenigingen demonstreren voor ijsbaan in Leiden

Schaatsclubs en andere ijsverenigingen willen graag een 333 meter ijsbaan in Leiden. Deze gemeente legt een 250 meter baan aan en wil wel groter als regiogemeenten mee betalen. Wethouder Schotanus zegt 'nee' tegen dit verzoek, maar de gemeenteraad wil daar eerst over praten.

Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering van 27 september demonstreerden verschillende verenigingen voor het Alphense gemeentehuis. Zij willen graag een 333 meter baan in Leiden. Raadslid Peter Bontekoe (Nieuw Elan) wilde tijdens de vergadering van wethouder Gert-Jan Schotanus weten waarom hij geen geld voor een grotere ijsbaan in Leiden uit wil trekken.

De wethouder sport verklaarde dat Alphen aan den Rijn de 683.000 euro die dit zou kosten, aan andere zaken wil besteden. Bovendien, zo merkte Schotanus op: “Er zijn in Nederland twintig 400 meter banen, waarvan vier binnen een straal van 50 kilometer. Een 333 meter baan is als kleinste geschikt voor wedstrijden, maar zal hiervoor door de nabijheid van grotere banen niet worden aangewezen.” De wethouder achtte meer gebruik door recreanten op basis van de grootte onwaarschijnlijk, daarmee schaart hij zich achter andere gemeenten die ook ‘nee’ hebben gezegd.

Bontekoe vroeg vervolgens om een informatiemarkt of commissievergadering om het onderwerp te bespreken en de ijsverenigingen de gelegenheid te geven om hun standpunt toe te lichten. Hij werd gesteund door de PvdA. “Er is een motie uit december 2017 waarin duidelijk staat dat er gekeken wordt naar draagvlak. Dus moet een voorstel om een grotere ijsbaan wel of niet te steunen naar de raad”, aldus Henk Goes.

Naar de raad
De gemeenteraad zal nu tijd uittrekken in de raadscommissie van donderdag  4 oktober om het onderwerp te bespreken en om de ijsclubs te horen. Daarna wordt op 18 oktober in de gemeenteraad een besluit genomen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.