Politiek

« Vorige - Volgende »

Het meeste geld gaat naar 'dagelijkse' uitgaven

3 oktober 2018 - 08:18  •  reacties

Het meeste geld gaat naar dagelijkse uitgaven

Alphen aan den Rijn - Dinsdagavond 2 oktober werd in de raadzaal van het Alphense gemeentehuis gesproken over de begroting. Voordat een aantal inwoners het woord kreeg, vertelde wethouder Kees van Velzen dat het meeste geld binnenkomt via de Rijksoverheid en dat het meeste geld wordt besteed aan 'dagelijkse' vaststaande zaken. Van de begroting van 329 miljoen gaat circa 300 miljoen vooral naar het sociaal domein en naar uitgaven als lantaarnpalen.

"Natuurlijk zijn er ook bedragen voor nieuw beleid. Die onderwerpen komen aan bod tijdens de behandeling van de begroting in de gemeenteraad. Er zijn nu veel plannen die bestudeerd worden, want we willen natuurlijk niet meer uitgeven dan er binnenkomt", aldus de wethouder financiën. "Na een crisis van tien jaar is er nu een hoogconjunctuur. Dat betekent niet dat we denken dat het goed blijft gaan. De brexit komt eraan, we hebben een overspannen woningmarkt, de rente gaat stijgen. Zolang het goed gaat in het land krijgen we er meer geld bij, maar zodra het minder gaat, komt er ook minder geld van het Rijk naar de gemeenten."

De Programmabegroting 2019-2022 wordt op donderdag 1 november door de gemeenteraad besproken in een openbare vergadering in het Alphense gemeentehuis.

Fotograaf: Alphens.nl