Sem en Sam van Alphen.NU bij Alphense Begrotingsdag

Mike Mourits hield de microfoon vast, maar Sem Egberts en Sam van den Heuvel stalen de show in het gemeentehuis tijdens de Alphense Begrotingsdag op dinsdag 2 oktober. De jongens waren verreweg de jongsten in de raadzaal. Dat weerhield hen er niet van om hun mening te geven.

"We merkten dat er weinig te doen is voor jongeren. Wat er wel is, staat nu op Alphen.NU", vertelde Sam van den Heuvel trots. Wat er dan wel is? "Sport en de bioscoop", meent Sem Egberts. "Wat we missen zijn feesten en aparte dingen om te doen, dat is elders wel", aldus Sem en Sam.

Ondanks de kritiek hebben Sem en Sam het in Alphen aan den Rijn prima naar hun zin. "Wij zijn er wel trots op dat er mooie huizen staan en er zijn veel restaurants." Dat ontlokte presentator Mourits de opmerking dat de heren dan wel hier zullen blijven. Dat klopte.

Bij Alphen.NU kunnen ze hun ei kwijt. De jongerensite was ooit heel populair, maar de nieuwe generatie liet op zich wachten. Tot nu. "Wij kunnen dingen aan jongeren vragen en die kunnen we dan weer doorgeven aan de gemeente." Want, zo zeggen Sem en Sam: "Jongeren communiceren via social media."

Sander de Nie van MAX haakte handig in op het gesprek: "Wij organiseren leuke feesten voor jongens die het van hun zakgeld moeten hebben. Het is natuurlijk wel zo dat we uit ons pand aan de Olympiaweg moeten en dat we hopen dat de gemeente ons een goed alternatief aanbiedt." Ook Marjon Wassenaar van Streetlife wil wel graag een leuke plek: "We hebben weinig plaats in de Edelstenenbuurt en in Boskoop waar we actief zijn. Vooral 's avonds kunnen we nergens terecht."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 17:50

Bijgeboekte voorstellingen met bekende namen bij Parkvilla

Het culturele seizoen loopt hetzelfde als een schooljaar: van september tot en met juli. Maar dat wil niet zeggen dat er in het seizoen geen theatervoorstellingen worden bijgeboekt. Op 16 mei komt Marcel van Roosmalen naar Parkvilla met zijn voorstelling Totaal 3 On Tour en op zondagmiddag 9 juni komen Rob Urgert en Joep van Deudekom met de De Verbinders.

Openbaar vervoer gisteren 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Calamiteiten gisteren 16:25

N207-Oostkanaalweg afgesloten na ongeval

Op de N207-Oostkanaalweg, tussen Oranje Nassausingel en Nieuwkoopseweg, heeft zich een ongeval voorgedaan waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Als gevolg hiervan is de weg momenteel afgesloten. Het verkeer staat vast tot en met Ter Aar.

Verkeer en vervoer gisteren 13:08

Europese Flitsmarathon: intensieve controles voor verkeersveiligheid

Van maandag 15 tot en met zondag 21 april houdt de Europese politieorganisatie Roadpol de zogenoemde 'flitsmarathon'. Er wordt die week in verschillende Europese landen, waaronder ook in Nederland, zowel overdag als 's nachts intensiever op snelheid gecontroleerd.