Politiek

« Vorige - Volgende »

Sem en Sam van Alphen.NU bij Alphense Begrotingsdag

3 oktober 2018 - 13:23  •  reacties

Sem en Sam van Alphen.NU bij Alphense Begrotingsdag

Alphen aan den Rijn - "We merkten dat er weinig te doen is voor jongeren. Wat er wel is, staat nu op Alphen.NU", vertelde Sam van den Heuvel trots. Wat er dan wel is? "Sport en de bioscoop", meent Sem Egberts. "Wat we missen zijn feesten en aparte dingen om te doen, dat is elders wel", aldus Sem en Sam.

Ondanks de kritiek hebben Sem en Sam het in Alphen aan den Rijn prima naar hun zin. "Wij zijn er wel trots op dat er mooie huizen staan en er zijn veel restaurants." Dat ontlokte presentator Mourits de opmerking dat de heren dan wel hier zullen blijven. Dat klopte.

Bij Alphen.NU kunnen ze hun ei kwijt. De jongerensite was ooit heel populair, maar de nieuwe generatie liet op zich wachten. Tot nu. "Wij kunnen dingen aan jongeren vragen en die kunnen we dan weer doorgeven aan de gemeente." Want, zo zeggen Sem en Sam: "Jongeren communiceren via social media."

Sander de Nie van MAX haakte handig in op het gesprek: "Wij organiseren leuke feesten voor jongens die het van hun zakgeld moeten hebben. Het is natuurlijk wel zo dat we uit ons pand aan de Olympiaweg moeten en dat we hopen dat de gemeente ons een goed alternatief aanbiedt." Ook Marjon Wassenaar van Streetlife wil wel graag een leuke plek: "We hebben weinig plaats in de Edelstenenbuurt en in Boskoop waar we actief zijn. Vooral 's avonds kunnen we nergens terecht."

Fotograaf: Alphens.nl EV