Politiek

« Vorige - Volgende »

Handtekening De Jager onder Regenboog-convenant

9 oktober 2018 - 17:35  •  reacties

Handtekening De Jager onder Regenboog-convenant

Alphen aan den Rijn - In de Regenboogmotie verplicht Alphen aan den Rijn zich om zich in te zetten voor inwoners met een andere seksuele geaardheid dan hetero. De uitvoering van de motie van de gemeenteraad ligt bij wethouder sociale zaken Han de Jager. Deze is erin geslaagd om nog voor deze week een afspraak te maken bij minister Ingrid van Engelshoven om zijn handtekening te zetten onder de intentieverklaring 'Regenboogsteden'. 

De Jager benadrukt dat in de gemeente Alphen aan den Rijn al veel wordt gedaan voor de LHBT-gemeenschap. "We werken toe naar een gemeenschap die inclusief is. Iedereen hoort erbij. We zetten daarvoor in op voorlichting onder meer in het onderwijs. We doen ook mee aan nationale activiteiten", meldde De Jager. "Er zijn in onze gemeente erg weinig meldingen van discriminatie."

Regenboogzebrapad
De wethouder voelt niet veel voor het aanleggen van een regenboogzebrapad. "We investeren in draagvlak en acceptatie. Ik zie een symbool meer als uitkomst van een proces." Bij de handtekening onder de landelijke intentieverklaring hoort een bedrag van 20.000 euro.

Fotograaf: Alphens EV