Politiek

« Vorige - Volgende »

Volkstuinvereniging vindt huurverhoging te groot

10 november 2018 - 08:48  •  reacties

Volkstuinvereniging vindt huurverhoging te groot

Alphen aan den Rijn - De huurprijs die de verenigingen nu betalen is niet meer van deze tijd. Dat zegt wethouder Gerard van As. "Zelfs na de huurverhoging zijn de volkstuinen in de gemeente Alphen aan den Rijn heel goedkoop vergeleken bij andere gemeenten. Wij hebben over de huurprijs overlegd met de landelijke vereniging van volkstuinders en deze meldt dat er na de voorgenomen huurverhoging een goed tarief is."

De huur van een volkstuin bedraagt op dit moment 23 eurocent per vierkante meter. De tuinen in de Ridderbuurt hebben een gemiddelde kavelgrootte van 200 meter. Dat betekent dat de hobbytuinders 46 euro per jaar betalen. Na de huurverhoging is dat in 2023 ongeveer 100 euro per jaar. De verhoging wordt namelijk over vijf jaar gespreid ingevoerd.

Gert de Geest, sprekend namens VTV Alphen en VTV Ridderspoor, vindt de huurverhoging niet acceptabel. "Wij krijgen elke tien jaar een huurcontract met inflatiecorrectie. Nu krijgen we een ineens standaardcontract en moeten we 110 procent meer gaan betalen. Ons voortbestaan wordt zo bedreigd, want wij zijn bang dat leden moeten opzeggen uit financieel oogpunt." De Geest denkt dit, omdat veel leden gepensioneerd zijn of een uitkering hebben.

Fotograaf: Alphens EV
Mediamarkt