Politiek

« Vorige - Volgende »

Ondanks tekort geen onvrede met financiŽn gemeente

15 december 2018 - 15:52  •  reacties

Ondanks tekort geen onvrede met financiŽn gemeente

Alphen aan den Rijn - Ondanks verschil van mening over allerlei details in het grote geheel van een gemeentelijke begroting van vele honderden miljoenen, staat de hele gemeenteraad achter de Najaarsrapportage. Het huishoudboekje is volgens de wethouder financiën op orde en de raad stemt daarmee in.

"Het tekort is minder dan verwacht en we hebben ook nog schulden afgelost", meldt Van Velzen. "We krijgen minder geld van de landelijke overheid, maar we zijn als gemeente zo gezond dat we dat kunnen opvangen. Er zijn ook veel overgangssituaties waar we doorheen moeten."

De kritiek van oppositiepartij VVD richtte zich vooral op de 5,5 miljoen overschrijding van het budget voor Jeugdzorg. "Het aantal jeugdigen die hulp krijgen, is gelijk gebleven en toch stijgen de kosten?" Verantwoordelijk wethouder Han de Jager legt dit uit: "Dat komt door de stelselwijziging én wij willen als gemeente wel het beste doen voor onze jeugd."

In het algemeen wil de gemeenteraad dat de Najaarsrapportage nog duidelijker wordt geschreven. Iedereen moet dit financiële stuk kunnen begrijpen, raadsleden en inwoners.

Op de foto wethouder Kees van Velzen

Fotograaf: Alphens EV