Geen nachtelijke fastfood in centrumgebied Alphen

Een door de gemeenteraad gevraagde pilot om te bekijken of nachtelijke verkoop van fastfood in het uitgaansgebied in Alphen aan den Rijn mogelijk is, gaat niet door. Uit het haalbaarheidsonderzoek blijkt dat er teveel overlast ontstaat en dat er te weinig geïnteresseerde ondernemers zijn.

Vanuit omwonenden, niet-horecaondernemers, politie en BOA's wordt gemeld dat men vreest voor meer overlast. Het gaat daarbij om geluidsoverlast van bezoekers en om meer afval op straat in het uitgaansgebied rond de Julianastraat. De horecaondernemers zelf zijn nauwelijks geïnteresseerd. Er zijn slechts twee ondernemers die iets zien in het plan, maar dan wel op een aantal extra voorwaarden. 

De Alphense gemeenteraad wil meer voor jongeren doen en stemde daarom in met de motie van raadslid Evon Zevenbergen (Nieuw Elan) om een peiling te doen met eventueel een pilot als de uitkomst positief is. Uit deze peiling blijkt dat een verruiming naar opening voor fastfood tot 05.00 uur op donderdag, vrijdag en zaterdag niet gewenst is. Meer dan zestig procent van de omwonenden en vijftig procent van de secundaire ondernemers heeft negatief gereageerd op het voorstel.

"Alles afwegende heeft het college besloten om het belang van omwonenden zwaarder te laten wegen en zal zij de raad melden dat zij afziet van een pilot", aldus burgemeester Liesbeth Spies.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.