Stichting MAX mag antikraak aan Olympiaweg blijven

Sander de Nie van Stichting MAX heeft onlangs met wethouders Han de Jager en Gerard van As gesproken. Omdat de locatie Olympiaweg op de nominatie staat om gesloopt te worden, kan MAX voorlopig antikraak in het pand blijven.

Stichting MAX en Het Bunkertje overwegen om samen een beheersstichting te vormen. Dit hangt echter af van de locatie en activiteiten. MAX organiseert momenteel activiteiten aan de Olympiaweg in het voormalige pand van jongerencentrum Madonna en in The Cube in Boskoop. Het Bunkertje, soos voor mensen met een beperking, organiseert in de Alphense locatie activiteiten voor haar eigen doelgroep.

Er wordt al jaren heen en weer gepraat tussen Stichting MAX en de gemeente. De gemeente wil op de locatie van MAX een grootschalig pand neerzetten. Er was ooit sprake van een sportcomplex en daarna van nieuwbouw voor het Ashram College. Het Ashram heeft echter te weinig middelen en de bouwkosten zijn zwaar gestegen. In de wandelgangen wordt nu gesproken over een nieuwe sporthal aan de Olympiaweg.
Ondanks het huurcontract voor een tienjarig verblijf aan de Olympiaweg is begin van dit jaar de huur voor MAX, de hoofdhuurder, opgezegd. Dat leidde tot het verkassen van een aantal onderhuurders, onder meer de Alphense Dansschool die naar AquaRijn vertrok.

Antikraak
Nu kan MAX de huurpenningen niet langer opbrengen. Dit in combinatie met het uitstel of afstel van de geplande nieuwbouw leidde tot veel overleg tussen gemeente en MAX. Vorige week is een principeakkoord gesloten tussen de gemeente en MAX over antikraak. Over de voorwaarden wordt nog onderhandeld.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat. 

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem.