Blog Algemeen

Woonforte maakt van het woonrecht een ongelijkheidsfeestje

Op donderdag 18 april maakte Woonforte bekend dat zij haar huren per 1 juli gaat verhogen variërend van 0.8% tot 5,6% per maand, de SP vindt dit schandalig en heeft hierop schriftelijke vragen gesteld. Waar Woonforte vorig jaar nog moedig genoeg was om alleen de inflatiecorrectie van 1,4% door te berekenen in de huur is zij dit jaar rupsje nooit genoeg geworden.

Zij durft zelfs te beweren dat een inkomen van 42,436,- euro gelijk staat aan rijk zijn terwijl dat nog niet eens twee modale inkomens in Alphen bedraagt. Oftewel een gezin waar beide ouders keihard werken is rijk volgens Woonforte en kan best wat meer betalen. Raadslid Iris van de Kolk: “Met een woningmarkt die op slot zit is het defacto wegpesten van hardwerkende Alphenaren niet alleen onjuist, maar het getuigt ook van weinig inzicht vanuit Woonforte. Het feit dat het systeem verrot is hoort hen niet de kop te kosten, maar dat gebeurt nu wel. Wanneer je 40 euro per maand extra moet gaan betalen voor je huis, de energierekening 334 euro stijgt en de btw stijging je 300 euro per jaar kost en dat terwijl je loon niet meestijgt dan is dat de omgekeerde wereld. En een koopwoning? Die is simpelweg onbereikbaar.”

De SP is van mening dat Woonforte meer werk moet maken van het realiseren van betaalbare woningen voor jong en oud van 424,44 tot 607,46 euro. Tot nog toe is er veel bijgebouwd in de sociale huursector, maar naar verhouding zijn dit veel dure woningen geweest of tijdelijke woonopties die mensen geen werkelijke stabiliteit bieden. Dat is niet alleen een gemiste kans wat de SP betreft, maar ook een bewuste keuze voor een maximaal rendement. Dit wordt door Woonforte ook dubbel en dwars bewezen door dat zij de maximaal toegestane huurstijging doorvoert. Van de Kolk: "Blijkbaar is Woonforte sinds het vertrek van Rob Donniger zes weken terug gestart met een feestje, een ongelijkheidsfeestje welteverstaan. Maar wat zij vergeten is, is dat wonen een recht is, geen markt.”

De SP fractie is dan ook van mening dat gezien deze ontwikkelingen er zo snel mogelijk naar de prestatie afspraken gekeken moet worden zodat dit soort huurstijgingen geen doorgang vinden.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!