Van de voorzitter

Als ik naar buiten kijk, zie ik sneeuwklokjes en narcissen boven de grond uitkomen. Ik besef dat het jaar 2 012 al weer een paar maanden oud is. Maanden waarin het nodige is gebeurd.Op de eerste plaats de benoeming van ons Alphense CDA-lid Liesbeth Spies tot minister van Binnenlandse Zaken. Vanaf deze plaats wens ik haar veel wijsheid en kracht toe bij het vervullen van deze taak. Verder heeft u kunnen genieten van het winterse weer en schaatsen op natuurijs.

Aan de slag met “Kiezen en Verbinden”
Een andere gebeurtenis was het congres van zaterdag 21 januari in de Fabrique in Utrecht. Tijdens dit congres zijn twee rapporten gepresenteerd: “Nieuwe Woorden, nieuwe Beelden” onder voorzitterschap van Jacobine Geel en vanuit “Het Strategisch Beraad” onder voorzitterschap van Aart-Jan de Geus, het rapport “Kiezen en Verbinden”; een politieke visie vanuit het radicale midden.

Op het congres zijn afdelingen uitgedaagd om het rapport “Kiezen en Verbinden” met de leden te bespreken. Wij als afdeling Alphen aan den Rijn nemen deze uitnodiging aan. Op 26 maart licht de heer Fraanje als auteur, het rapport toe. In lijn met de oproep van Ruth Peetoom, onze partijvoorzitter, kunt u als lid een niet-lid meenemen naar deze avond. Het bestuur van het CDA Alphen aan den Rijn geeft de uitkomsten van deze avond door aan het partijbestuur. Het partijbestuur neemt de uitkomsten mee naar het partijcongres van 2 juni aanstaande. 

Gemeentelijke fusie en verkiezingsprogramma
In de krant leest u regelmatig over de fusie tussen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude per 1 januari 2014. De CDA-afdelingsbesturen van deze gemeenten komen regelmatig bij elkaar en hebben een fusiebestuur gevormd. Het afdelingsbestuur heeft u hiervoor tijdens de ledenvergadering op 31 oktober 2011 mandaat gevraagd en aldus is besloten. Vanuit Alphen aan den Rijn nemen Mark Vermeulen, Han Zweers en ondergetekende zitting in het fusiebestuur. Han Zweers heeft de taak van fusiesecretaris. De heer Jan de Vries uit Boskoop is fusievoorzitter. Wij houden u, onder meer via de website van het CDA Alphen aan den Rijn, op de hoogte van de voortgang. 

Mag ik u uitnodigen?
Binnenkort wordt met de voorbereiding van het verkiezingsprogramma voor de nieuwe gemeente gestart. De verkiezingen voor de nieuwe gemeente vinden in oktober 2013 plaats. Wij nodigen leden uit mee te denken en te schrijven aan dit nieuwe verkiezingsprogramma. “Een nieuwe gemeente, een nieuwe start, een uitdagingvoor ons en voor U”. 

Ik hoop u daartoe te zien op de algemene ledenvergaderingvan 26 maart aanstaande!

Cock Kroft, voorzitter van het bestuur

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.