Vragen over de Lage Zijde

Geachte Griffie, geacht College,

Graag dienen ondergetekenden namens de CDA en CU fracties de volgende technische vragen in met betrekking tot het raadsvoorstel Lage Zijde zoals we dat 23 augustus hebben ontvangen. Naar aanleiding daarvan hebben we de volgende technische vragen:

1. U schrijft dat VORM op zoek gaat naar een ontwikkelaar voor de commerciele units danwel dat zelf gaat doen. Wordt hierbij uitgegaan van verschillende ontwikkelaars voor diverse units of wordt uitgegaan van het geheel?

2. Kunt u toelichten waarom bij de ontwikkeling van de woningbouw staat dat VORM blok 3 wil overnemen van WonenCentraal, Waarom is dat?

3. In het raadsvoorstel schetst u een alternatief scenario voor het geval de onderhandelingen met VORM alsnog mislukken. Op dat moment is de vraag welke kaders er gelden voor dat vervolgtraject. Kunt u nader toelichten hoe u dat ziet?

4. Nu het Aargebouw niet direct wordt mee genomen in de ontwikkeling, heeft dat gevolgen voor de parkeerbalans, immers op de plek van het Aargebouw was een parkeergarage gepland. Kunt u ons inzicht geven hoe de parkeerbalans er nu uit komt te zien?

5. In uw voorstel maakt u melding van het feit dat de onderhandelingen met VORM door 2 wethouders zullen worden gedaan. Kunt u aangeven hoe u dit ziet? Is er een 1e en een 2e onderhandelaar? Welke andere wethouder gaat naast de coordinerende wethouder de onderhandelingen doen? Graag nadere toelichting hierop.

6. Ook geeft u aan dat de sturing vanuit individuele portfeuillehouders en aandachtsvelden wordt versterkt. Wat betekent dat voor de rol en verantwoordelijkheid van de portefeuillehouders t.o.v. de coordinerend wethouder stadshart. Graag uw toelichting/uitleg bij deze zin.

7. In het raadsvoorstel gaat u uit van een afronding van de onderhandelingen met VORM uiterlijk 1 november. In hoeverre kunt u nog invulling geven aan de eerdere toezeggingen dat er dit najaar zal worden gestart met de werkzaamheden aan de Lage Zijde?  

We zien uw antwoorden graag dinsdag 28 augustus tegemoet in verband met de fractievergadering(en) op die avond ter voorbereiding van de raadsvergadering.

René Vrugt (CDA)

Matthijs Kortleven (CU)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.