Fractieflits september 2012

Ontwikkelingen stadshart Lage ZijdeVlak voor de zomervakantie trok Corio zich als ontwikkelaar van de winkelruimtes terug. De gemeenteraad heeft, via een motie van het CDA, toen het College gevraagd om een helder plan van aanpak met een gedegen risicoanalyse en een voorstel voor de sturing. Het college heeft nu het voorstel ontwikkeld om:

-Uit te gaan van het  plan in z'n geheel en dat integraal aanpakken
-Het bedrijf Vorm (die al de woningen zou ontwikkelen) nu ook te vragen om ook de winkels te doen.
-Voor 1/11 as moet er een duidelijk antwoord van hen zijn. Als dit niet lukt dan voor het geheel een nieuwe openbare aanbesteding te doen.

De fractie heeft geworsteld met dit voorstel; feitelijk omdat we niet zeker weten of het Vorm gaat lukken en wat dan. We begrijpen dat het College nu met Vorm een deal probeert te sluiten. Een alternatief is er op dit moment eigenlijk niet. Maar wat te doen als Vorm afhaakt of veel minder geld wil bieden. Dan kan je niet doorgaan met het gehele plan, immers driemaal hebben ontwikkelaars dan gezegd dat het niet kan. We hebben daarom plan b ontwikkeld en dat is vrijwel unaniem door de raad aanvaard. Dit behelst dat het college ook voor 1/11 een plan maakt waarin de Lage Zijde bloksgewijs en gefaseerd wordt ontwikkeld. En met gefaseerd bedoelen we dan dat eerst die zaken worden aan gepakt die de gemeente geld opleveren en later de zaken die de gemeente geld kosten ( zoals bv. hoge bruggen in het verbrede Kromme Aar en een cultuurgebouw). Ook de aansturing van het project is versterkt. De wethouder van Financiën schuift voortaan aan bij de onderhandelingen. Tenslotte komt er ook voor 1/11 een geactualiseerde financiële analyse zodat we dan ook de kosten kant goed in beeld hebben. Immers elke maand vertraging kost de gemeente heel veel geld.

Meer informatie bij: Joost van Beek

Dorpspomp
In de warme zomerperiode snak je soms naar een glaasje water. Vroeger liep je dan naar de dorpspomp maar die zijn er niet meer. Enkele waterleidingbedrijven zijn nu een proef begonnen om een modernere versie van de dorpspomp weer te introduceren. De raad heeft in een motie uitgesproken om eerst de resultaten van deze proeven af te wachten en dan te onderzoeken of in de ABR gemeente ook plek is voor moderne dorpspompen uiteraard op kosten van het waterleidingbedrijf.

Meer informatie bij: Joost van Beek 

Bouw loods
Soms denk je wel eens waarom moeten goede initiatieven toch zo lang duren. Dat geldt ook voor de verbouw van een loods aan de Hoogendoornlaan. Ambtelijk werd er heel moeilijk gedaan over deze loods die "illegaal" zou zijn maar er wel al 25 jaar staat. En is nooit opgetreden. Dan zeggen wij "niet moeilijk doen zeker niet als er ook nog voor een verbetering van het aanzicht wordt gezorgd". Achter de schermen heb ik de verantwoordelijke wethouder hierop aan gesproken. Of dit geholpen heeft weet je nooit, maar het feit is dat de raad op voorstel van het college nu toestemming heeft gegeven om te bouwen.

Meer informatie bij: Joost van Beek

Campagne centrum op 1 september jl.
Op zaterdagmiddag 1 september was het CDA met een grote groep leden aanwezig rondom het Rijnplein in Alphen aan den Rijn om in gesprek te gaan met inwoners over de verkiezingen op 12 september. De lokale leden werden ondersteund door een grote groep enthousiaste CDA-ers uit Zuid-Holland, waaronder een aantal kandidaat Tweede Kamerleden en natuurlijk demissionair minister Liesbeth Spies. Samen kunnen we tenslotte meer! De uitgedeelde ijsjes (speerpunten) maar ook de ballonnen en folders vonden gretig aftrek. Opvallend was de positieve ontvangst van de folders. Het lijkt alsof veel mensen hun keuze voor 12 september nog niet hebben gemaakt en stemmen op het CDA bij hen één van de opties is. Als u één dezer dagen over het Rijnplein fietst, ziet u daar vast nog in stoepkrijt de woorden “STEM CDA” staan. We kijken terug op een geslaagde actie en hopen dat velen het stemadvies op 12 september op zullen volgen.

Verkiezingen 12 september
Samen kunnen we meer!
Mogen we ook op uw stem rekenen?

Vergadercyclus september 2012
Donderdag 13 september is er raadscommissie en regiocommissie
-Bestemmingsplan Groot-Centrum
-Bestemmingsplan Limes

Dinsdag 25 september vergadert de CDA fractie om 20.00 uur
Donderdag 27 september is er gemeenteraad


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.