Vragen over veiling inboedel Kasteel

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van Alphen aan den Rijn,T.a.v. wethouder H. Oppatja,d.t.v. de Griffie.

Alphen aan den Rijn, 14 november 2012.

Betreft: Veiling inventaris, apparatuur en inboedel van het Kasteel.

Geacht College,

Tot onze grote verbazing heb ik hedenochtend in het AD gelezen, dat de curator van het Jongerencentrum het Kasteel mr. Dorrepaal via het Veilinghuis Troostwijk voornemens is, om alle inventaris, apparatuur en overige inboedel per opbod via inschrijving te veilen.

Het is voor mij een onbegrijpelijke zaak, dat u dit zo laat gebeuren, want alle inventaris, apparatuur en overige inboedel is met gemeentelijke subsidies en dus met gemeenschapsgeld aangeschaft.

Dit betekent dat, indien alles op deze wijze wordt geveild, een doorstart van het poppodium op die lokatie nagenoeg ondenkbaar is c.q. onmogelijk wordt, omdat het opnieuw aanschaffen van inventaris, apparatuur en overige inboedel de nodige tonnen aan euro’s zal gaan kosten. Wie gaat dat betalen in deze tijd van crisis?

Daarnaast is er nog geen enkel bestuurlijk besluit genomen over het al of niet in de been houden  van een poplokatie op deze plek of elders in onze gemeente.

U maakt het hierdoor dus onmogelijk om een goede doorstart te realiseren!

Zou het niet van een beter en doordachter bestuur getuigen, indien u ondershand met de curator tot een schikking probeert te komen?

Voorts zou u zich ook eens moeten afvragen of het beter is dat, in allerlei door de gemeente gesubsidieërde sociaal- culturele en overige instellingen, waar inventaris, apparatuur en overige inboedel via gemeentelijk subsidie is aangeschaft, dergelijke investeringen, hetzij via pandrecht, hetzij via eigendomsrecht wordt geregeld, zodat de gemeente in de toekomst bij een eventueel faillissement deze financiële doublures kan voorkomen?

In afwachting van uw spoedige reactie, verblijf ik,

Namens de Fractie van Nieuw Elan.

Gerard.P. van As


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.