Waarom zegt Du Chatinier dat Alphen financieel gezond is?

Beste fractieleden van Nieuw Elan,

Gisteren ben ik teruggekomen van mijn wintersportvakantie en tot mijn grote verbazing las ik het stukje van onze CU wethouder van financiën de heer Du Chantinier in het Alphens Nieuwsblad van 10 januari jl. Het lijkt alsof dit stukje is geschreven om de Alphense burgers te laten geloven dat er met de financiële situatie van de Gemeente Alphen aan de Rijn niets aan de hand is en bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in november 2013 met een gerust hard op de coalitie partijen kan worden gestemd.

Wethouder Du Chatinier laat met droge ogen weten dat Alphen financieel gezond is en dat hij dit zo wil blijven houden.

Omdat ik o.a. het bouwproject Lage Zijde van het begin tot heden met zeer grote belangstelling heb gevolgd en alle vergaderingen over dit project heb bijgewoond ben ik heel bezorgd omdat wethouder Stan Lyczak er heel voorzichtig gezegd een heel grote financiële puinhoop van heeft gemaakt.

Wethouder Du Chantinier is nu bij Stan Lyczak op dit project gezet om te voorkomen dat de zaken nog meer uit de financiële hand gaan lopen. Hopelijk kan uw partij samen met de andere oppositie partijen op dit stukje van Du Chantinier reageren en de Alphense Burgers laten weten dat de financiën van gemeente Alphen aan de Rijn wel grote zorgen geven mede doordat het project Lage Zijde niet van de grond komt.

Omdat Stan Lyczak de hele zaak onderschat heeft en de ondernemer van de Royal Bar de kans heeft gegeven om het project stil te laten zetten omdat Stan Lyczak niet adequaat heeft onderhandeld met deze ondernemer en dit de Gemeente Alphen aan de Rijn 4,3 miljoen per jaar aan rente gaat kosten voor de geleende circa 80 miljoen voor het opkopen van de panden voor dit project.

Laat de Alphense Burgers geen zand in de ogen strooien met het schrijven van bovengenoemde stukjes en denken dat het wel goed zit met deze partijen, maar laat weten dat met Nieuw Elan een frisse wind in politiek Alphen gaat waaien en deze partij kan gaan zorgen dat Alphen aan den Rijn weer financieel gezond kan gaan worden.

Eén van de mede veroorzakers van deze financielle slechte toestand van de Gemeente Alphen aan Rijn de fractievoorzitter van de VVD de heer Gebel heeft al voorzichtig laten weten dat hij zich bij de komende gemeenteraad verkiezingen zich niet verkiesbaar gaat stellen. De nieuwe fractievoorzitter van de VVD kan dan met een heel mooi verhaal komen dat buiten de schuld van de VVD het project Lage Zijde zo uit de hand is gelopen en veel Alphense Burgers kunnen zich door zo’n mooi verhaal om de tuin laten leiden.

Nieuw Elan moet de partij worden die de Alphense Burgers wakker schud en vertellen wat en door wie het allemaal mis is gegaan in de afgelopen periode in Alphen aan den Rijn.

Met vriendelijke groet,

Wim Boone een nog steeds zeer bezorgde Alphense Burger


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.