Nieuw poppodium nog ver weg

Afgelopen week werd er een informatiemarkt georganiseerd in het Stadhuis om de nagenoeg vergane popcultuur in onze gemeente nieuw leven in te blazen. Een korte terugblik.Bij binnenkomst werd een ieder opgewarmd door het bekende rifje van Saturday Night van Herman Brood. Dat beloofde dus een spannende avond te worden. Helaas werden deze verwachtingen niet geheel ingelost. De Stichting Popcultuur (later in de presentatie ook weer aangeduid als een vereniging) poogt vooral op te treden als een belangenbehartiger en een kenniscentrum voor muzikanten en bandjes. Het stimuleren van de popmuziek zal zij doen door bandjes bijvoorbeeld te helpen met een subsidie aanvraag of het bemiddelen voor een optreden in het Theater Castellum of het Parktheater. En eigenlijk stopte daar het verhaal wel zo’n beetje. Als reactie op vragen en suggesties uit de zaal kwam veelal een reactie als “dat is misschien ook wel mogelijk”. De roep om concrete plannen daar was deze informatiemarkt blijkbaar niet voor bedoeld. Draagvlak zoeken voor het “idee” was het adagium.Sympathiek kan het idee zeker genoemd worden. Immers na de wat starre opstelling van het college over een nieuwe subsidie aanvraag van Het Kasteel en haar vervolgens wat passieve houding bij de afwikkeling van het faillissement (niets overnemen uit de inboedel) krijgt menigeen warme gevoelens bij initiatieven om de popcultuur nieuw leven in te blazen.Vreemd was wel dat de Stichting met een clean sweep het inmiddels leeg staande pand aan de Concertweg als niet geschikte locatie bestempelde. Een volledig geluid geïsoleerd pand welk door de jaren heen met vele tonnen aan gemeenschapsgeld in stand is gehouden, niet geschikt te achten is een wat merkwaardige opvatting. Te meer omdat vanuit de zaal door een aantal omwonenden nabij het Parktheater fel werd betoogd dat dàt pand nu al geluidsoverlast veroorzaakt en dat bij versterkte popmuziek deze overlast alleen nog maar zou toenemen.Daarnaast werd met geen woord gesproken over mogelijke locaties in onze toekomstige partner gemeenten Boskoop en Rijnwoude.Kortom: het idee is sympathiek en het verdient waardering dat er nog voldoende inwoners zijn die nadenken om de popmuziek in onze gemeente nieuw leven in te blazen nu het college hierover een passieve houding heeft aangenomen. Toch is het idee nog met teveel vaagheden omgeven om nu al jubelend de straat op te gaan. Een nieuw poppodium is dus nog ver weg. Een droevige constatering voor een binnenkort 100.000+ gemeente.
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!