Sjaak Blaazer kandidaat raadslid Nieuw Elan

Sjaak Blaazer is kandidaat raadslid voor Nieuw Elan. Hij staat als nummer 6 op lijst 6. Nieuw Elan maakt met deze ‘verkiesbare’ plaats duidelijk dat Boskoop serieus genomen wordt. Sjaak Blaazer wil zich vooral inzetten voor de belangen van Boskoop.

Dat deze bekende Boskoper zich bij Nieuw Elan heeft aangesloten, is voor velen een verrassing. Niet dat hij in de politiek gaat, want als journalist van de Gouwekoerier heeft hij vaak verslag gedaan van commissie- en raadsvergaderingen. Ook was hij bij verkiezingen vaak voorzitter van politieke forums. Bij discussies over geloof en politiek was hij ook betrokken. Verrassend is de keuze voor de lokale partij Nieuw Elan.

Boskoop wordt straks gehoord in de raad
Blaazer over die keuze. “Ik ben benaderd door Nieuw Elan. Aanvankelijk stond ik niet te springen. Toen ik door kreeg waar Nieuw Elan voor stond, zag ik veel zaken die mijn instemming hadden. Bovendien kreeg ik de kans om Boskoop in die partij op de kaart te zetten. Wie straks het verkiezingsprogramma van nieuw Elan leest, ziet die aandacht voor het Boskoop’s belang.

Als mensen op mij stemmen, wordt het Boskoopse geluid straks in de nieuwe gemeenteraad zeker gehoord. Wie mij kent, weet wel wie ik ben, waar ik voor sta en waar mijn hart naar uit gaat.”

Luisteren naar de burger
Volgens Blaazer is Nieuw Elan een partij, die zich op een positieve manier aan het ontwikkelen is. Er zijn veel enthousiaste jongeren en er wordt goed naar elkaar geluisterd. En er wordt naar de burgers geluisterd, want de politiek is er voor de burgers.

Niet vooruitlopen op verkiezingen
Vooruitlopen op de uitslag van de verkiezing op 13 november wil Sjaak Blaazer niet, maar hij verwacht net als lijsttrekker André de Jeu dat Nieuw Elan, die het goed doet in de prognoses, op acht zetels uitkomt. Meer wil Blaazer daar niet over zeggen. Wel hoopt de nieuwe lokale politicus dat Boskoop op 13 november in het stemhokje het vakje nummer 6 van lijst 6 rood maakt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!