Eindelijk gelijke regels op rotondes

Tijdens de behandeling van de zienswijzen op de Structuurvisie Verkeer en Vervoer, tijdens de commissie vergadering van 13 juni jl., heeft de fractie van Nieuw Elan, bij monde van Rob de Vries instemmend gereageerd dat wethouder van Velzen teruggekomen is

Geen autoluwe Prins Bernhardlaan

Rotonde Aziëlaan blijft gehandhaafd

Ook de omlegging van de Aziëlaan, waarbij 1 rotonde zou verdwijnen is van de baan, omdat dit veel te veel overlast zou geven voor de bewoners van de Thailandsingel en de Heemraad. Nieuw Elan kan zich hier helemaal in vinden, want zowel het centrum als station moet gewoon via de Prins Bernhardlaan bereikbaar blijven voor het autoverkeer. Daarnaast deelde Nieuw Elan ook de mening van de bewoners van de Heemraad e.o. om de bewuste rotonde te handhaven.

Uniformering verkeersregels bij rotondes

Verbaast reageerde de fractie van Nieuw Elan op het besluit om, op een zienswijze van de Fietsersbond, nu aan te geven dat op korte termijn de voorrangsregels voor fietsers uniform wordt aan die van ander rotondes. In september 2012 heeft Nieuw Elan hierover al artikel 43 vragen gesteld aan het College en uit die beantwoording bleek dat uit veiligheidsoverwegingen dit niet mogelijk was en nu ineens wel; dat roept wel enige vragen op.

De beantwoording van de wethouder kwam neer op voortschrijdend inzicht en dat nu een meerderheid van de raad hier voor was. Rob de Vries heeft wethouder van Velzen bedankt voor zijn antwoord maar vond toch dat er een vreemde geur aan het antwoord zit! Het zou volgens hem wel te maken hebben, dat dit een verkiezingsjaar is en de coalitiepartijen van VVD, CDA, PvdA en Christen Unie moeten schijnbaar politiek scoren. In ieder geval hebben onze vragen van september 2012 toch nog succes gehad!

Groene golf Zoutmanstraat/Prins Bernhardlaan

Ook heeft Nieuw Elan gevraagd om de verkeerslichteninstallatie van af de Zoutmanstraat/Prins Bernhardlaan nu eindelijk eens als een groene golf in te stellen. In Eindhoven hebben ze dat ruim 40 jaar geleden al op hun rondweg door het centrum ingevoerd en in Alphen aan den Rijn zijn we niet in staat om dit over een kilometer te regelen. De wethouder gaf toe het probleem te kennen, maar dat de technische mogelijkheden niet voorhanden zijn.

Hoewel het primaat in deze verkeersvisie bij de fietser ligt, hebben wij er voor gepleit om handhavend op te treden bij hufterig gedrag van fietsers, zoals tegen de stroom in fietsen op éénrichtings fietspaden, in verkeerde rijrichting een rotonde nemen (met de klok mee, rechts om, i.p.v. links om tegen de klok in, zoals alle andere weggebruikers doen.

Namens de fractie van Nieuw Elan,

Rob de Vries (Woordvoerder Verkeer en Vervoer)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.