Agrari

In verband met de vaststelling van het Ontwerp Bestemmingsplan Buitengebied Aarlanderveen, werd er op donderdag 20 juni 2013 in het Stadhuis een Hoorzitting gehouden. Hier konden een 16 reclamanten hun zienswijzen toelichten n.a.v. de gehele of gedeelteli

 

Tijdens deze Hoorzitting kwam duidelijk de wens bij diverse Agrarische- en Glastuinbouw- en Sierteeltondernemers naar voren, dat zij meer bebouwings- en uitbreidingsmogelijkheden willen, om op een bedrijfseconomische manier hun bedrijf te kunnen runnen. Diverse ondernemers willen duurzaam bouwen en moeten met hun tijd mee, d.m.v. schaalvergroting, om te kunnen overleven. Een groot deel van deze bezwaren hadden eigenlijk via onderling overleg gewoon kunnen worden weggenomen, door niet te rigide met het ontwerp-Bestemmingsplan om te gaan, maar eerst met elkaar aan tafel te gaan, ter plaatse te gaan kijken en pragmatisch in te spelen op de eisen en behoeften van deze ondernemers.

 

Als overheid zit je er tenslotte voor om na te gaan hoe, en op welke manier je de ondernemers de ruimte kunt geven om te kunnen ondernemen, en niet om elkaar het leven zuur te maken. Juist in deze tijd van economische neergang en crisis is er grote behoefte aan een overheid en bestuurders, die de ondernemers activeren en stimuleren; want tenslotte leveren zij een belangrijke inbreng (o.a. producten, werkgelegenheid, belastinginkomsten enz.) aan onze maatschappij.

 

Het was dan ook zeer opmerkelijk, dat uit deze Hoorzitting bleek, dat noch de behandelend ambtenaar, noch de verantwoordelijk wethouder Hoekstra, van Ruimtelijke Ordening, maar notabene ook van Economische Zaken ooit ter plaatse was wezen kijken om de problemen waar te nemen, waarin diverse ondernemers verkeren.

 

Als dat was gebeurd, hadden diverse bezwaren ter plaatse zo opgelost kunnen worden.

Na mijn opmerking hierover in de betreffende vergadering, heb ik inmiddels als Raadscommissielid Gebiedszaken, via de Griffie een uitnodiging ontvangen om op 1 juli a.s. met de commissieleden een aantal locaties in het plangebied per bus te gaan bezichtigen. Bij voldoende belangstelling, gaat dit door. Het “kwartje” is in ieder geval bij wethouder Hoekstra gevallen, nu de uitwerking nog. Wordt vervolgd! 

Namens de Fractie van Nieuw Elan,

 

Gerard van As (Woordvoerder Gebiedszaken)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.