Geslaagde boottocht VVD-raadsleden ABR

Kennisnemen van de kansen en problemen langs de rivieren van onze nieuwe gemeente, de Oude Rijn en de Gouwe. Daarvoor is geen betere manier dan een tocht met de boot, samen met VVD-raadsleden en wethouders van de partnergemeenten.

Zaterdag 9 juni kozen de VVD politici van Alphen, Boskoop en Rijnwoude het ruime sop, vergezeld door Floor Vermeulen, voorzitter van de VVD-Statenfractie en Ronald Waterman, VVD-deskundige op het gebied van waterstaat.

Vertrekkend vanuit Avifauna werd eerst de Oude Rijn stroomopwaarts gevolgd door Alphen, waarna de Gouwe werd opgevaren, door Boskoop tot de grens met Waddinxveen. Daarna weer terug de Oude Rijn weer af, door Rijnwoude tot de grens met Zoeterwoude.

Om beurten deden raadsleden en wethouders de problematiek uit de doeken van de locaties die werden gepasseerd. Aan de orde kwamen ondermeer het streven van Alphen om zich meer op de rivier te richten (ondermeer met doorzichten), de noodzakelijke verbetering van de Lage Zijde, de overlast van de containerterminal, de ontwikkeling van een nieuw, milieuvriendelijk afvalbrengstation, de Oostelijke Rondweg bij Boskoop en de wenselijkheid van een tweede oeververbinding bij Waddinxveen. Erg mooie, en soms ook minder mooie, gebouwen werden gepasseerd en werd verteld over de achtergrond ervan. In Rijnwoude werd het industrieel erfgoed bekeken, de geslaagde ver- en herbouw van de watertoren en Molen de Hoop, maar ook de treurige ruïne van kleiwarenfabriek Nieuw-werklust. Natuurlijk werd de locatie voor de Maximabrug bekeken vanaf het water. Tenslotte werd de Heimanswetering opgevaren, om de ligging van de gewenste rondweg te inspecteren.

Een instructieve, maar ook erg gezellige middag werd afgesloten met het weer aanleggen bij Avifauna en de felicitaties voor de jarige wethouder Ferdinand Ketel uit Rijnwoude.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem. 

Evenementen gisteren 12:18

Shirma Rouse komt zingen op Haaspop!

Haaspop, een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt tijdens het paasweekend, staat bekend om zijn eclectische mix van muzikale genres, van rock tot dance en nu ook gospel. Op eerste paasdag, te midden van de bruisende festiviteiten, zal de getalenteerde Shirma Rouse, ook wel bekend als de Queen of Soul, haar opwachting maken met het ZO! Gospel Choir uit Amsterdam Zuid-Oost.

Blog Sport gisteren 11:01

ARC moet stevig aan het werk zaterdag tegen BOL

Bijna alle amateurvoetballers mogen van een lang paasweekeinde genieten. Alleen degenen die in het eerste elftal van ARC spelen moeten aan de bak. En stevig ook, want voor hen staat in Broek op Langedijk een uitermate belangrijke wedstrijd tegen BOL op de rol.