Blogs

Blog Opinie gisteren 20:03

MINERVA Visieloze visie

Ik krijg buikpijn van de Cultuurvisie van de gemeente Alphen aan den Rijn. Het is een bedroevend slecht staaltje beleidswerk. In een visie verwacht je namelijk om mee te beginnen een definitie en een visie. En juist die ontbreken.

Blog Opinie gisteren 11:50

Alphen is een maatje te groot voor gemeentesecretaris PeterDerk Wekx

Voor wie niet zo goed op de hoogte is van de rangen en standen in het gemeentehuis: de gemeentesecretaris is de baas van alle ambtenaren, ondertekent samen met de burgemeester de belangrijke stukken en verdient evenveel als zij. Een eindbaas dus.

Blog Opinie 16 okt. 2019 20:02

Geen valse beloftes meer voor de Molukse gemeenschap

Op 10 oktober jl. vond op het Gemeentehuis Alphen aan den Rijn de commissiebehandeling met betrekking tot het sociaal en maatschappelijk domein plaats inzake het voorstel van het college aan de raad over de 2e fase van de herijking dorps- en buurthuizen.  

Blog Opinie 16 okt. 2019 12:35

Verkeer(d)

Als wij familie of vrienden van buiten Alphen op bezoek krijgen, dan gaat het gesprek het eerste halfuur over drempels en rotondes. Wij Alphenaren zijn er inmiddels wel een beetje aan gewend. Maar als je erop gaat letten, dan hebben wij inderdaad wel heel erg veel verkeersobstakels.  

Blog Opinie 14 okt. 2019 13:44

ARC in uitwedstrijden nog steeds ongeslagen

Zwaluwen was tot zaterdag op eigen veld ongeslagen in de Hoofdklasse A. ARC daarentegen had buiten Alphen nog geen nederlaag opgelopen. De status van de Vlaardingers veranderde, die van ARC niet. De equipe van Mark Evers won met 0-1 en dat was volkomen terecht.

Blog Opinie 11 okt. 2019 20:03

MINERVA Brug

Ik wil het wel ergens anders over hebben, maar ik blijf denken aan die hefbrug in Boskoop. Nooit iets aan gemankeerd. Het ding bevindt zich nog niet binnen de Alphense gemeentegrenzen of daar begint het gedonder.

Blog Opinie 11 okt. 2019 13:38

ARC Heitingatoernooi in 2020 grootser dan ooit

De sponsors van het ARC Heitingatoernooi worden elk jaar bedankt voor hun steun in de vorm van een sponsorbijeenkomst. Daar moesten ze dit jaar wat langer op wachten dan gebruikelijk, maar daar was een goede reden voor.  

Blog Opinie 10 okt. 2019 13:59

Voetbal in het komende weekeinde

ARC voetbalt zaterdag in Vlaardingen tegen Zwaluwen. Die club eindigde vorig seizoen in de Hoofdklasse A als vierde. Een dergelijke klassering lijkt er dit jaar niet in te zitten, want momenteel neemt Zwaluwen de elfde plaats in en dat is net een treetje lager dan ARC.  

Blog Opinie 9 okt. 2019 10:38

Licht

De dagen worden weer korter en dat betekent dat we weer iets beter op moeten letten op wat er om ons heen gebeurt, als we aan het verkeer deelnemen. Want als ik ’s ochtends naar Mavom fiets, zie ik nog regelmatig kinderen onverlicht rondfietsen. Levensgevaarlijk.  

Blog Sport 7 okt. 2019 14:33

Storm en regen op het voetbalveld

AVV Alphen versloeg op het eigen kunstgras in september in het kader van het bekertoernooi het Rotterdams HOV/DJSCR vrij simpel met 3-0. Zondag was diezelfde club opnieuw te gast in Alphen, maar nu als opponent in de competitie van de derde klasse B.  

Blog Opinie 4 okt. 2019 20:14

MINERVA Zwammerdam

Wie denkt dat ik iets over dat kleine dorpje langs de Oude Rijn ga hebben, komt bedrogen uit. Wat ik namelijk net voorbij zie komen op mijn facebook is het eerste gerestaureerde Schip van Zwammerdam.

Blog Sport 3 okt. 2019 14:12

ARC gaat zaterdag op bezoek bij Spijkenisse

ARC gaat zaterdag op bezoek bij Spijkenisse. Het eerste elftal wordt al jaren getraind door Peter Wubben die in die hoedanigheid ook al een aantal jaren bij Alphense Boys werkzaam was geweest.  

Blog Opinie 2 okt. 2019 12:08

Tandartsperikelen

Er is geen plek op aarde waar ik me zo nietig voel als bij de tandarts. Afgelopen maandag was het weer zover. Man man man.

Blog Sport 30 sep. 2019 14:01

Twintig minuten ging het goed met ARC

Twintig minuten ging het goed met ARC in de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen. Vanaf dat moment ging het echter behoorlijk mis.  

Blog Opinie 27 sep. 2019 19:55

MINERVA Wurgcontract

TEAN wil niet verhuizen naar het complex Nieuwe Sloot om bij collega Tennisclub Nieuwe Sloot in te trekken. Dat lieten zo’n 220 leden weten tijdens de gemeenteraadsvergadering waarin het plan werd gepresenteerd. De raad gaat de komende maanden met argusogen het proces volgen waarin een nieuw plan wordt gesmeed.

Blog Opinie 25 sep. 2019 10:45

Bruggitis

Toen ik op deze site las dat ’s Molenaarsbrug in storing stond, besloot ik dat het de hoogste tijd was om de waarheid te vertellen. Beste dorpsgenoten, we lijden al jaren massaal aan de besmettelijke ziekte Bruggitis.  

Blog Opinie 23 sep. 2019 16:38

Waar is hier de nooduitgang?

Mijn moeder zit tijdelijk in een zorginstelling. Met de keren dat ik op bezoek kom groeit het respect voor al die mensen die werkzaam zijn in de zorg.  

Blog Opinie 23 sep. 2019 12:29

Alphen loopt in slotfase over tegenstander heen

AVV Alphen is weer eens ingedeeld in een niet al te bijster interessante klasse. Tegen clubs voetballen uit de Haag en Rotterdam en omgeving is niet altijd een groot genoegen. De eerste kennismaking in de derde klasse B was er een die het nodige belooft dit seizoen.  

Blog Opinie 20 sep. 2019 20:02

MINERVA Fiets

Alphen aan den Rijn krijgt een beleidsplan voor fietsen, het Programma Fiets. Het programma vervangt de al jaren in zwang zijnde Fietsknelpunten Top 10 van de Fietsersbond.

Blog Politiek 20 sep. 2019 10:31

College, wees moedig en toon lef. Stop met Alphen kapot te bezuinigen

Deze week kwam naar buiten dat wethouder van Velzen vier buurthuizen wil sluiten en wethouder Maat het theater Castellum in de verkoop doet nadat er nog even snel 2,6 miljoen belastinggeld ingepompt wordt naast de talloze miljoenen die al in het theater gestopt zijn. Dit is de wereld op zijn kop.

Blog Sport 19 sep. 2019 12:26

Alphense Boys zondag speelt niet

De wedstrijd Hollandia – Alphense Boys die aanstaande zaterdag gespeeld zou worden gaat niet door. De reden daarvan is even zeldzaam als triest.  

Blog Opinie 18 sep. 2019 11:41

Eten voor voedsel

Eén keer per maand levert Margarete, onze maatschappelijk werkster in Kenia, een aantal rapporten in met potentiële nieuwe projecten. Omdat we aan de vooravond staan van ons jaarlijkse Circle4life sponsordiner, dit keer bij Maggie Blue op donderdag 26 september, neem ik er hier even twee met jullie door. Schrik niet.  

Blog Sport 16 sep. 2019 13:51

Nog geen promotievoetbal van Alphense Boys

De ambities zijn groot bij Alphense Boys. Forse investeringen zouden moeten leiden tot promotie naar de derde divisie. Na drie wedstrijden hoeven de doelen uiteraard nog niet te worden bijgesteld, maar als in de komende weken net zo gevoetbald wordt als zondag tegen promovendus JOS/Watergraafsmeer zal dat alsnog moeten.