Blogs

Blog Opinie 9 apr. 2021 19:59

MINERVA Woontorens

Dat sommige inwoners nog altijd in de achttiende eeuw leven is een beetje jammer. Dat vertroebelt namelijk zo af en toe de discussies over de moderne stad die Alphen aan den Rijn al tientallen jaren is. Woontorens zijn namelijk steedse oplossingen voor moderne woningnood. Overigens al sinds de negentiende eeuw.

Blog Drama 9 apr. 2021 12:59

Samenloop voor hoop (en topsalarissen)

In Alphen werd jaarlijks de Samenloop voor Hoop georganiseerd. Daarbij kon het KWF per editie rekenen op een cheque van zo’n 125.000 euro. Het KWF stopt er echter mee.

Blog Opinie 2 apr. 2021 20:00

MINERVA Plastic zooi

Het blijkt een schier onmogelijke opgave om de afvalberg weg te werken. Dat is wereldwijd zo en landelijk en lokaal, al is de ene gemeente succesvoller dan de andere. Hier in Alphen halen we de doelstelling die onze gemeenteraad jaren geleden heeft bedacht zelfs niet een beetje. En dat is erg.

Blog Opinie 26 mrt. 2021 19:59

MINERVA Vulkaan

Vol verbazing volgde ik afgelopen donderdag de gemeenteraadsvergadering van Alphen aan den Rijn. Keurig via de gemeentelijke website. Niets dan lof. De verbazing gold deze keer dan ook niet het falen van de uitzending, maar een inhoudelijk dingetje van de SP en RGL.

Blog Opinie 19 mrt. 2021 20:00

MINERVA Angst

De stemmen zijn geteld en de uitslag is binnen. Het is wel duidelijk dat Nederland redelijk massaal lijdt aan een Rutte-effect. Er is een pandemie, er zijn nare maatregelen en Mark staat nog steeds. Nederland lijdt echter ook aan een wappie-effect. De partijen van 'er is niks aan de hand' winnen namelijk ook.

Blog Opinie 17 mrt. 2021 11:47

De dief van de (eigen) portemonnee

Heb jij onlangs ook de uitzending van Zembla gezien? Het ging over ouderenmisbruik dat in allerlei vormen voorkomt. Van fysiek geweld in de huiselijke kring tot het leegtrekken van de bankrekening door middel van phishing.

Blog Opinie 13 mrt. 2021 18:59

De Stem van Alphen doet aan eigenbelang

De renovatie van winkelcentrum De Aarhof in combinatie met de bouw van twee woontorens is een heel ambitieus plan. Daarom gaat de Alphense politiek niet over een nacht ijs. Nu is er ook De Stem van Alphen en die stichting is faliekant tegen. Maar: is dat niet gewoon ingegeven door eigenbelang?

Blog Opinie 12 mrt. 2021 20:00

MINERVA Alphen-Stad

Hoe je het ook wendt of keert: Alphen is een stad. Alphen-Stad dus. De rest van de gemeente bestaat uit min of meer pittoreske dorpen en een groot groen buitengebied. De stad heeft ruim 75.000 inwoners, maar wordt nog steeds door haar inwoners liefkozend 'dorp' genoemd.

Blog Opinie 5 mrt. 2021 20:35

MINERVA Vrouwen

Maandag 8 maart is het Internationale Vrouwendag en net als alle feestdagen het afgelopen jaar wordt er hier ook veel online georganiseerd. Het kan wel, maar het is niet leuk. Soms is er echter een uitdaging online die wel leuk is. De Living History Photo Challenge in het kader van de Women’s History Month is er zo een.

Blog Opinie 26 feb. 2021 20:00

MINERVA Leerachterstanden

Wij als maatschappij zijn veel te veel gesteld op gemiddelden. Zodra we een gemiddelde hebben berekend, wordt dat binnen de kortste keren tot norm verheven. En iedereen die niet op de norm presteert, daar mankeert iets aan.

Blog Opinie 19 feb. 2021 20:36

MINERVA NIMBY

Not In My Back Yard. Donderdagavond in de raadsvergadering van Alphen aan den Rijn bleek weer eens waarom van politici veel meer wordt verwacht dan van de gemiddelde inwoner.

Blog Opinie 17 feb. 2021 16:02

W.C. eend

Lockdown, quarantaine, avondklok. Het kan niemand ontgaan. Ons leven wordt volledig geregeerd door het coronavirus. Behalve afgelopen weekend dan. Toen was Nederland bevangen door een andere variant, het schaatsvirus. Massaal gingen we het ijs op. De muts over de oren, de schaatsen geslepen en het verstand letterlijk en figuurlijk op nul!

Blog Opinie 12 feb. 2021 19:59

MINERVA Lichten uit

Als we nu toch met z’n allen binnen moeten blijven, kunnen dan de straatlantaarns ook uit en de lichten in tunnels en zo? Dat is goedkoper en beter voor de dieren die in de stad leven.

Blog Opinie 5 feb. 2021 19:59

MINERVA Dom stemvee

Ik snap best dat heel veel inwoners van Alphen aan den Rijn afhaken als het over politiek gaat. De vergaderingen zijn tegenwoordig een toevalstreffer als ze op tijd beginnen, als de sprekers verstaanbaar zijn en als het beeld fatsoenlijk is. Online is ongelukkig, zeg maar.

Blog Sport 3 feb. 2021 15:29

Alphense Boys heeft de beste jeugd

Alphense Boys is net als in het seizoen 2019/2020 uitgeroepen tot amateurclub met de beste jeugdopleiding. Net als in de vorige voetbaljaargang bleef de club het Amsterdamse AFC voor, deze keer met vier punten.

Blog Opinie 29 jan. 2021 19:59

MINERVA Demonstraties

Toen vorig jaar het coronavirus opdook hadden we niet kunnen bedenken dat het de wereld een jaar later in een stevige houdgreep zou hebben. Het griepachtige virus is niet heel erg dodelijk, veel mensen worden er amper ziek van, maar als je het goed te pakken hebt dan ben je gewoon zwaar de pineut.

Blog Opinie 22 jan. 2021 20:00

MINERVA Avondklok

Ach ja, die avondklok. Voor een heleboel mensen maakt dat helemaal niks uit. Die kwamen toch al niet buiten na 9 uur ’s avonds. Soms uit gewoonte en soms omdat er toch niets te beleven viel op straat en in de horeca.

Blog Opinie 15 jan. 2021 19:59

MINERVA Online

Ergens onderweg is het vermogen verloren gegaan om gewoon met mensen te praten, naar mensen toe te gaan en naar mensen te luisteren. Het is echter te gemakkelijk om naar de coronacrisis te wijzen. Want: ook daarvoor al werd door onze lokale overheid zwaar ingezet op digitaal online zenden.

Blog Opinie 8 jan. 2021 19:59

MINERVA Resetten

Gelukkig Nieuwjaar mensen! Erger dan 2020 kan het niet worden… En hup daar was een geheel nieuwe coronavariant die nog veel besmettelijker is en die kennelijk vooral ook door kinderen wordt verspreid. En er is nog iets.

Blog Op reis met Naomi 3 jan. 2021 15:59

Op reis met Naomi: verjaardag en Kerstmis in Breukelen en Leersum

Wauw! Mijn verjaardag en de feestdagen zijn weer voorbij, hoe heb jij Kerstmis dit jaar ervaren? In deze blog neem ik je heel graag mee in mijn ervaring, mijn reis en wil ik je ook graag een aantal waardevolle inzichten en vragen meegeven.

Blog Op reis met Naomi 26 dec. 2020 11:32

Op reis met Naomi: tot rust komen in Breukelen

Deze week schrijf ik mijn blog vanuit Breukelen! Vrienden van mij die hier wonen zijn op familiebezoek in Duitsland en ik mag het huis en de planten gezelschap houden én tegelijkertijd wat volledige tijd en ruimte voor mezelf hebben.

Blog Opinie 22 dec. 2020 11:57

Niets is wat het lijkt!

Daar zaten ze dan, moeder en dochter, volledig ontredderd, radeloos, niet wetend waar ze het moesten zoeken. Ze dachten toch misschien bij mij?