Blogs

Blog Opinie 16 okt. 2020 20:09

MINERVA Trekpleister

In elke gemeente, dus ook hier, wordt ongeveer een kwart van de woningen gebouwd voor sociale huurders. Dat zijn mensen die minder dan een gemiddeld inkomen hebben. De woningen zijn dus niet voor Jan Modaal. Die piest namelijk precies buiten de sociale pot en moet het doen met woningen voor het middensegment.

Blog Sport 12 okt. 2020 16:31

Gelukkige overwinning van ARC op Capelle

Veel grasvelden waren in het weekeinde niet goedgekeurd om op te voetballen. Dat van Capelle wel, dus kon de wedstrijd tussen Capelle en ARC gewoon doorgaan. Hoewel, gewoon, niets is gewoon op dit moment en als het dan ook nog eens onafgebroken stortregent is het allemaal wel heel troosteloos.

Blog Op reis met Naomi 11 okt. 2020 15:37

Op reis met Naomi: slapen in een yurt, schietles en een healing

Deze week heb ik toch zoiets bijzonders en moois mee mogen maken en ervaren. Ik heb geslapen in een yurt op een stuk boerderij in Warmond, een schietles gekregen én een healing gekregen doormiddel van breathwork en een sjamanistische drum.

Blog Opinie 9 okt. 2020 19:59

MINERVA 1984

Vroegâh was alles beter. Nu weten we allemaal dat dat niet helemaal waar is. De Tweede Wereldoorlog was vroeger. De Spaanse Griep was vroeger. En, 1984 was vroeger. Al bekruipt mij hoe langer hoe meer het gevoel, dat Orwell gewoon vandaag het vervolg, 2084, aan het schrijven is.

Blog Opinie 2 okt. 2020 20:01

MINERVA Mondkapje

Het dringende landelijke advies is om een mondkapje te gebruiken in publieke ruimtes. Dat lijkt mij wel een goed idee. Het zou zelfs een strak plan zijn als dat van het voorjaar al verplicht zou zijn en nu gewoon weer. Maar ja, dit is Nederland en daar heeft iedereen een grote bek dus is de politiek aan het polderen.

Blog Opinie 25 sep. 2020 19:57

MINERVA Kluisje

De chronisch zieke medemens heeft het op dit moment lastiger dan ooit. Door de maatregelen tegen corona. Vooral als je verder een soort van goed functioneert, moet je nog meer dan anders tussen alle obstakels door laveren om een enigszins normaal leven te leiden.

Blog Sport 24 sep. 2020 11:36

Leuke wedstrijden dit weekeinde

Komend weekeinde staan er voor de Alphense clubs leuke wedstrijden op de rol. Een daarvan is Jodan Boys – ARC. 

Blog Op reis met Naomi 23 sep. 2020 19:33

Op reis met Naomi: "het leven is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn"

Zo, die eerste week zit erop. En wat een week is het geweest! Ik ben letterlijk alle kanten op gegaan, er zijn veel emoties voorbij gekomen die van links naar rechts en van onder naar boven gaan. En het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, dus ik ga ook de andere kant met jullie delen. Mijn motto is immers ‘we hoeven ons nergens voor te schamen’. Daarbij houd ik van open- en eerlijkheid en transparantie.

Blog Sport 21 sep. 2020 16:04

A.V.V. Alphen begint met verlies

A.V.V. Alphen is de competitie met een nederlaag begonnen. RKDES trok op sportpark De Bijlen met 2-1 aan het langste eind. Dat was geen onverdiende zege voor de club uit Kudelstaart, hoewel de thuisclub in de tweede helft aanzienlijk beter speelde dan in het eerste part.

Blog Sport 21 sep. 2020 12:26

ARC hoort er helemaal bij in de Hoofdklasse A

ARC hoeft voor geen enkele tegenstander meer bang te zijn. Dat is de conclusie na een geweldige start van de competitie. Rijsoord en Smitshoek werden probleemloos ter zijde geschoven en zaterdag werd zelfs gewonnen van het kapitaalkrachtige DHSC.

Blog Opinie 18 sep. 2020 19:51

MINERVA Stadsrechten

Alphen aan den Rijn is een echte stad. En nee, deze stad heeft geen stadsrechten. Net als Almere, Lelystad en Zoetermeer die niet hebben. Dat komt omdat stadsrechten een middeleeuws fenomeen zijn. De laatste keer dat stadsrechten zijn verleend, was in 1586. In 1848 zijn stadsrechten afgeschaft en uit de grondwet verdwenen.

Blog Op reis met Naomi 16 sep. 2020 19:04

Op reis met Naomi: de kop is eraf, Naomi zit officieel zonder huis

Daar zit ik dan. In Amsterdam, officieel… zónder huis. Op het moment dat ik dit schrijf is het dinsdagavond en het daadwerkelijke besef begint nu redelijk binnen te treden. Een dingetje van mij. Vanuit flow en spontaniteit iets voelen, bedenken, vervolgens de beslissing maken en náderhand, wanneer die daadwerkelijke realiteit daar is, voel ik ‘em pas écht.

Blog Opinie 16 sep. 2020 14:15

Steeds verrassend...?

Of ik ook al met mijn “handel” bij de drogist lag, werd mij onlangs gevraagd. U zult het vast al gehoord hebben. Voor een testament kan je tegenwoordig terecht bij het Kruidvat. Ja inderdaad, ze blijven verrassen!

Blog Opinie 15 sep. 2020 10:18

ARC en Alphense Boys scoren opnieuw drie keer

Net als vorige week in Emmen scoorde Alphense Boys deze zondag drie keer. Zeven dagen geleden was die productie slechts een punt waard, nu tegen De Zouaven leverde het trio goals drie punten op. De bezoekers uit Grootebroek konden er geen treffers tegenover stellen.

Blog Opinie 11 sep. 2020 20:02

MINERVA Parkeren voor een spotprijs

Meteen maar met de deur in huis vallen: parkeren in het centrum van Alphen-Stad kan best aanzienlijk duurder. Voor de bewoners dan. Die betalen namelijk 4 euro in de maand voor een leuke plek zo ongeveer voor de deur. De bezoekers daarentegen betalen de hoofdprijs: iets van een tientje per dag.

Blog Opinie 4 sep. 2020 20:00

MINERVA Politiek najaar

Koud terug van een lange rustige vakantie op Playa Balconia begint het politieke jaar weer. Door de coronacrisis werd het geen vrolijk weerzien, maar een voorzichtig live begin in de raadzaal voor de raadsleden en voor de rest online informatie via Teams.

Blog Drama 28 aug. 2020 11:22

Briefje aan Liesbeth Spies over Grapperhaus

Liesbeth Spies is behalve burgemeester van Alphen aan den Rijn, ook vice-voorzitter van de veiligheidsregio en voorzitter van het genootschap van burgemeesters. Als zodanig staat haar handtekening onder vele brieven en besluiten m.b.t. het coronavirus en heeft ze ons op diverse manieren toegesproken.