Blogs

Blog Opinie 20 jan. 2020 15:53

Geen tegenstand voor slordig spelend ARC

ARC moest zaterdag in principe een makkie hebben aan het bezoekende Achilles’29. De opponent uit Groesbeek met louter onuitspreekbare namen pakte dit seizoen immers slechts een punt. Ondanks het feit dat de thuisclub slordig en in een veel te laag tempo speelde, werd het ook een simpele overwinning.

Blog Opinie 17 jan. 2020 20:13

MINERVA Framen

Lig ik dus half in m'n blootje op een massagetafel. Moet ik uitleggen wat framen is. Voor wie het ook niet precies weet: framen is iets op een bepaalde manier voorstellen. Meestal niet met de bedoeling om dat feitelijk te doen of op een leuke positieve manier.

Blog Opinie 16 jan. 2020 11:16

Hoofdklassers gaan weer voetballen

Voor de Hoofdklassers wordt het seizoen 2019/2020 komend weekeinde hervat. Dit betekent dat ARC en Alphense Boys aan de bak moeten voor de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft.

Blog Gemeente 15 jan. 2020 07:07

Liesbeth Spies

Er is commotie ontstaan over neveninkomsten van burgemeester Spies en de gedragscode van de gemeente Alphen aan den Rijn. Iedereen dacht dat de zaak was afgehandeld, maar plotseling wordt het weer opgerakeld. Daarbij kan ik me niet aan de indruk onttrekken, dat het alleen nog gaat om persoonlijk gewin en pure stokerij.

Blog Opinie 10 jan. 2020 20:16

MINERVA Vrijwilligersprijs

Een beetje apart fenomeen in gemeenteland is de vrijwilligersprijs. Om onduidelijke redenen gaat het daarbij om de maatschappelijke betekenis en om onderscheidend werk. Maatschappelijk onderscheidend. Kan iemand even uitleggen wat dat dan is?

Blog Opinie 3 jan. 2020 19:57

MINERVA Traditie

Na het feestgedruis van 31 december maakt iedereen zich op voor het nieuwe jaar. We gaan afvallen, stoppen met roken of eindelijk een nieuwe baan zoeken. We hopen op een nieuw huis, een nieuwe vakantiebestemming of een nieuwe liefde. Zoiets.

Blog Opinie 28 dec. 2019 17:00

MINERVA Feestdagen

Zo middenin de jaarlijkse feestdagen, vroeger heette dat Kerst plus Oud en Nieuw, denk ik terug aan het afgelopen jaar. Privé was het een vreselijk jaar waar ik verder niet over zal uitwijden. Politiek gezien was het een interessant jaar met als optie om interessant in te wisselen voor vreselijk.

Blog Opinie 20 dec. 2019 21:10

MINERVA Thorbeckeplein

Het is bijna, of misschien wel zeker, on-Alphens zoals het Thorbeckeplein er tegenwoordig bij ligt. Gezellige kleine zaakjes, zoals de ijssalon en Fijn en de buurt-Italiaan. Maar ook mooie grote horeca zoals Maggie Blue in het oude Nutsgebouw.

Blog Opinie 19 dec. 2019 14:48

“Home Sweet Home”

Sinterklaas heeft zijn hielen nog niet gelicht of de volgende cadeau koddebeier staat al weer op de stoep. Inderdaad; “de Kerstman”. Tijd voor uitbundige kerstversieringen, waar je ook kijkt en de hele dag kerstliedjes op de radio. Je zult toch in een winkel werken en de hele dag dezelfde kerstdeuntjes moeten aanhoren. Om gek van te worden, lijkt mij.

Blog Opinie 19 dec. 2019 11:56

Voetbal: feestdagenstop

ARC gaat de feestdagenstop in als de nummer zes van de Hoofdklasse A. Dat is een meer dan uitstekende prestatie.

Blog Opinie 17 dec. 2019 09:59

Opmaken voor de trainingskampen

ARC en Alphense Boys wonnen beide hun laatste wedstrijd van 2019 en kunnen zich na een geslaagde eerste seizoenshelft gaan opmaken voor de trainingskampen op Tenerife en Lissabon.

Blog Opinie 13 dec. 2019 19:57

MINERVA Kerstmis

Nu Sinterklaas alweer een week voorbij is, mag er aan de kerstdagen worden gedacht. Voor de een wordt het een feest, voor een ander een drama en de rest van de wereld zit daar tussen in. Een cliché, jawel. Maar evengoed een waarheid als een koe.

Blog Opinie 13 dec. 2019 12:07

De voetballers sluiten komend weekeinde het jaar 2019 af

De voetballers sluiten komend weekeinde het jaar 2019 af. ARC, Alphense Boys en Alphen doen dat met een thuiswedstrijd. ARC krijgt bezoek van het Goudse Jodan Boys, dat 7e staat in de Hoofdklasse A.

Blog Opinie 11 dec. 2019 12:28

Vrede

"Zullen we vandaag een kerstboom kopen?" Het zijn van die vragen waarbij ik van te voren weet: wat ik ook antwoord, ergens vandaag loop ik bij de Bosrand. Hoe ik ook protesteer, welk excuus ik ook verzin, welke dringende taken er ook op me wachten, ik ga het niet winnen. Gek genoeg werkt het andersom nooit als ik vraag: "zullen we vandaag bij Alphia gaan kijken?"

Blog Opinie 10 dec. 2019 12:01

Fietsverlichting

Knul. Om 06:45 uur op de fiets. Krantjes bezorgen voordat je naar school gaat. Je fietst de gehele oude ambachten buurt af door de kou en gure wind. Met je zwarte regenpakje en dun reflecterend streepje. Op je fiets ZONDER koplamp en ZONDER licht.

Blog Opinie 9 dec. 2019 15:11

Alphen blameert zich tegen de nummer laatst

A.V.V. Alphen is in de derde klasse A zondag vooralsnog niet meer dan een middenmoter. Toch richt men zich bij de club gelet op het ogenschijnlijk gemakkelijke programma op het winnen van de tweede periode.

Blog Opinie 6 dec. 2019 20:08

MINERVA Heksenjacht

De 'affaire Spies' is vooral een affaire door alles wat eromheen gebeurde. Niet omdat er vuur is onder al die rook. Burgemeester Spies heeft namelijk helemaal niets verkeerd gedaan.

Blog Opinie 6 dec. 2019 10:07

Voetbal in het komende weekeinde

ARC stapt zaterdag 7 december de bus in voor de verste uitwedstrijd. In Aalten is Aalten zaterdag 7 december Sportvereniging AZSV de gastheer. Deze club staat verrassend bovenaan in de Hoofdklasse A. Er werden tot heden 26 punten behaald, ARC moet het vooralsnog met 8 punten minder doen.

Blog Opinie 4 dec. 2019 12:38

Vrouwendingetjes

Op mijn lootje voor de Sinterklaasviering van donderdag 5 december staat tot mijn verdriet de naam van een vrouw. Geheimhoudingsplicht verbiedt mij hier de naam te noemen. Het lootje dient bij ons ook als verlanglijstje en daarop stond te lezen dat ik op zoek moest naar: mascara, eyeliner, pantykousjes (zwart, 20 denier), lekker luchtje en tot slot “lekker veel vrouwendingetjes”.

Blog Overige 2 dec. 2019 15:42

ARC en Alphense Boys in actie

FC ’s-Gravenzande schakelde in het bekertoernooi Alphense Boys uit, maar liet zich vervolgens door Aarlanderveen uit datzelfde toernooi wippen. Met nagenoeg dezelfde opstelling kwam de dit seizoen vooralsnog tegenvallende club naar ARC. Moest kunnen voor de Racing zou men vooraf denken. Dat viel dus tegen.

Blog Opinie 29 nov. 2019 19:59

MINERVA Burgemeester

Het gedoe rond burgemeester Spies houdt de gemoederen de hele week al bezig. In eerste instantie ging het over hoeveel er aan neveninkomsten moet worden afgedragen. Vervolgens bleek de lokale gedragscode niet in overeenstemming te zijn met de gemeentewet. En nu zijn een paar oppositiepartijen ook uit op het hoofd van coalitieleider André de Jeu.

Blog Opinie 28 nov. 2019 12:01

Voetbal in het komende weekeinde

ARC krijgt zaterdag 30 november de gelegenheid om het gat met de onderkant van de ranglijst nog groter te maken. Het zwaar teleurstellende FC ’s-Gravenzande komt op bezoek en die club staat met slechts 9 punten 13e op de ranglijst.

Blog Opinie 27 nov. 2019 11:04

Beste Liesbeth Spies,

Een open brief aan de burgemeester van Alphen aan den Rijn, naar aanleiding van de commotie over haar nevenfuncties.