Blogs

Blog Muziek 26 jul. 2020 13:41

Meer muziek in de politiek

Vorige week kreeg René Driesen veel kritiek van een aantal andere leden van de gemeenteraad. Een beetje rare en zure verslaggeefster van het Leidsch Dagblad gooide er nog een schepje bovenop met een hoop onzin. 

Blog Opinie 24 jul. 2020 19:48

MINERVA Tiny Houses

Jongeren willen heel graag tiny houses. Starters willen heel graag tiny houses. De gemeenteraad wil heel graag tiny houses. En dus is er tijdens de laatste raadsvergadering een initiatiefvoorstel door de voltallige gemeenteraad aan burgemeester en wethouders aangeboden met het verzoek om met een voorstel te komen.

Blog Opinie 24 jul. 2020 13:24

Geen leuke bekerwedstrijden

De KNVB heeft vandaag, op vrijdag 24 juli, de poule-indelingen bekendgemaakt voor het districtsbekertoernooi. De loting leverde voor de Alphense clubs niet bijster interessante wedstrijden op.

Blog Opinie 17 jul. 2020 19:59

MINERVA Hobby

In tijden van nood is het heel gemakkelijk om net te doen of mensen geen dak boven hun hoofd hebben en niet genoeg te eten. Gelukkig zitten we hier in Nederland niet in een vluchtelingenkamp. Dus zijn 'tijden van nood' hier echt heel anders dan op de Griekse eilanden of in Syrië.

Blog Opinie 10 jul. 2020 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Blog Opinie 3 jul. 2020 19:57

MINERVA Clubhuis

Er zijn een paar Alphense organisaties niet zo blij met het nieuwe beleid rond de buurthuizen. Zij vinden dat ze gewoon op hun eigen plek moeten kunnen blijven en dat de gemeente dat dan moet regelen en betalen.

Blog Opinie 2 jul. 2020 11:32

KNVB maakt indelingen competitie bekend

De KNVB heeft op woensdag 1 juli de officiële indelingen voor de Hoofdklassen bekendgemaakt. In de zaterdag Hoofdklasse van ARC is niets veranderd ten opzichte van het oorspronkelijke plan. In de Hoofdklassen zondag heeft de bond alsnog een wijziging toegepast.

Blog Opinie 26 jun. 2020 19:59

MINERVA Normaal

Vriend en vijand is het er wel over eens dat het echte leven het hands down wint van een online bestaan. De Alphense raadsleden haalden in ieder geval opgelucht adem dat ze weer met z’n allen in één ruimte kunnen vergaderen. 'Zo kun je elkaar tenminste in de ogen kijken', aldus een raadslid na afloop.

Blog Opinie 24 jun. 2020 15:24

Twee nieuwe opponenten voor ARC

Officieel is het nog niet, maar als het aan de KNVB ligt staat de indeling van de zaterdag Hoofdklasse A wel vast. Erg veel verandert er niet voor ARC.

Blog Opinie 19 jun. 2020 20:00

MINERVA Opstand

Het nieuwe normaal is natuurlijk helemaal niet normaal, maar voorlopig komen we er niet vanaf. We zullen het ermee moeten doen. Geen handen schudden en vaak handen wassen, zijn de minste uitdagingen. Die anderhalve meter samenleving is echter wel een uitdaging. Een grote.

Blog Opinie 18 jun. 2020 14:24

Indeling Hoofdklasse A zondag

Het ziet er naar uit dat Alphense Boys komend seizoen in de Hoofdklasse A met negen dezelfde tegenstanders te maken krijgt als in de onafgemaakte jaargang 2019/2020. Het betreft Alcides, Be Quick 1887, HBS, RKAVV, RKVV Velsen, SDO, vv Emmen, Hoogeveen en SJC.

Blog Opinie 17 jun. 2020 16:54

Een vrij rustige transfertijd

De overschrijvingsperiode duurde dit jaar eigenlijk heel lang. Vanaf begin maart hadden clubs en spelers, omdat er toch niet meer gevoetbald werd, tot en met 15 juni ruim de tijd om op pad te gaan. Met uitzondering van Alphense Boys zondag gebeurde er echter toch niet al te veel bij de Alphense clubs. 

Blog Opinie 17 jun. 2020 13:24

Waar is de dader?

Ja, ik zal het maar toegeven. Ook ik lees de Telegraaf. Daarmee doorbreek ik waarschijnlijk de mythe dat notarissen alleen het NRC, de Volkskrant, AD of het Financieel Dagblad lezen. Niet alleen uit mijn praktijk, maar ook uit de bladen, haal ik mijn inspiratie. Dus ook uit de Telegraaf.

Blog Opinie 12 jun. 2020 19:59

MINERVA Terras

Het is feest in de horeca want ze zijn weer open. Maar dan wel volgens de regels van het RIVM. Dus flink afstand houden en vooral niet te gezellig worden. Dat laatste gaat natuurlijk niet lukken, want mensen klitten nu eenmaal op elkaar. Met het eerste kun je best creatief omgaan.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.

Blog Opinie 29 mei 2020 20:02

MINERVA Bouwen bouwen bouwen

De strijdkreet van de VVD was het afgelopen jaar: bouwen bouwen bouwen. Te pas en te onpas kwam de kreet bovendrijven zodra er in de lokale politiek gesproken werd over al dan niet bestaande bouwlocaties.

Blog Opinie 22 mei 2020 20:00

MINERVA Storing

Ik wist al precies dat mijn blog deze week zou gaan over families die ineens zijn uitgebreid met wat extra gezinsleden, over de anderhalve meter wilgentak van Archeon, over strak langs flitsende fietsers. Maar dat wordt het dus niet. Het is de klunzigheid van de gemeente Alphen aan den Rijn die in mijn hoofd zit en eruit wil.

Blog Opinie 20 mei 2020 11:31

Is wat krom is recht te praten?

Krijg met enige regelmaat het verwijt dat ik “dingen” onnodig moeilijk maak. Toegegeven ogenschijnlijk simpele zaken worden soms wel heel erg moeilijk opgeschreven. Met een gekke bek roep ik dan met enig sarcasme, dat het een gave is 'makkelijke' dingen moeilijk op te schrijven. Dan lijkt het nog wat, toch? Echter, soms lijken sommige zaken toch echt ingewikkelder te liggen dan dat men denkt.

Blog Opinie 15 mei 2020 19:58

MINERVA Digitale lessen

De politiek in Alphen is een zachte dood gestorven. Geveld door de maatregelen om het coronavirus in bedwang te houden. Weg is de strijd in de raadzaal. Weg zijn de informele gesprekken, de informele prietpraat bij een glaasje wijn, de complotten gesmeed in de achterkamertjes.

Blog Wonen en bouwen 11 mei 2020 12:50

De Gnephoek-affaire

Een affaire, zo mag je het toch langzamerhand wel noemen: het al jarenlange gedoe rond het wel of niet bouwen van woningen in de Gnephoek. Er speelt veel meer dan alleen natuur of volkshuisvesting. 

Blog Opinie 8 mei 2020 20:00

MINERVA Dood

We kunnen als samenleving niet meer omgaan met de dood. Dat is een boodschap die de laatste weken, nu de coronacrisis lijkt te zijn bezworen, door steeds meer mensen wordt uitgedragen. De meesten zijn filosoof, viroloog of een ander soort wetenschapper.

Blog Opinie 1 mei 2020 19:59

MINERVA Julianastraat

Een donkere foto van een straat in het Alphense Stadshart. Donker omdat het kwart over elf 's avonds is. Sebastian die de foto op facebook plaatst zet er een tekst bij: 'Een verlaten Julianastraat op zondagavond'. Te zien zijn gesloten horecagelegenheden zonder terrassen.

Blog Opinie 24 apr. 2020 19:59

MINERVA Digitaal vergaderen

Digitaal vergaderen is nog best een hele kunst. Half Nederland heeft er inmiddels ervaring mee. Via het werk. Via de school. Via overheden. De Alphense gemeenteraad vergaderde donderdagavond voor het eerst digitaal en dat was een hele belevenis.