Blogs

Blog Opinie gisteren 16:01

Gelijkspel is een teleurstelling voor ARC, Alphense Boys haakt op alle fronten af

ARC kreeg zaterdag 15 februari bezoek van Capelle waarvan de uitwedstrijd redelijk simpel met 2-1 werd gewonnen. Dat zou dus op eigen veld opnieuw moeten kunnen, want de voormalige derde divisionist stond acht plekken lager op de ranglijst en moet hard knokken om een nieuwe degradatie te voorkomen.

Blog Opinie 14 feb. 2020 20:00

MINERVA Valentijnsdag

Ik vind Valentijnsdag helemaal niks. Het is niet eens een echte feestdag. In 2013 zei ik het al en ik ben niet van mening veranderd: ergens in de jaren negentig werd Valentijnsdag in Nederland een commercieel succes. Natuurlijk aangejaagd door de Amerikanen.

Blog Opinie 13 feb. 2020 13:29

Strijd om goed openbaar vervoer in de nachtelijke uren

Evon Zevenbergen, raadslid voor Nieuw Elan, maakt zich al een tijd sterk voor een nachtnet van het openbaar vervoer in de regio. Woensdagavond 12 februari heeft Zevenbergen bij een commissie van Provinciale Staten de noodzaak voor een nachtnet onder de aandacht gebracht.

Blog Opinie 10 feb. 2020 13:45

Alphia stijgt op de ranglijst na alweer een zege

Voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk stond Alphia op de zesde plaats in de derde klasse A. Na de wedstrijd, die met 3-2 gewonnen werd, bleek de club opeens derde te staan en komt wellicht deelname aan de nacompetitie in zicht. Het is zo goed als zeker dat aan het eind van de rit plek drie toereikend is.

Blog Opinie 7 feb. 2020 20:06

MINERVA Moorkop

Beetje raar nieuws: een bakker heeft de moorkop de nieuwe naam roomkop gegeven. En ineens staan twitter en facebook vol met van alles en nog wat over racistische etenswaren. Dat gaat alweer over negerzoen, jodenkoek en dan dus die moorkop.

Blog Opinie 6 feb. 2020 10:39

Uitwedstrijden voor ARC en Alphense Boys

ARC moet zaterdag een stevig eind rijden. De tegenstander is Achilles Veen. De thuiswedstrijd verloor de Racing destijds met 3-2. De club uit Veen is wat wisselvallig en staat volgens Mark Evers lager op de ranglijst dan hij vooraf had ingeschat.

Blog Opinie 3 feb. 2020 15:22

Wonderstart van ARC levert drie punten op

Wie wat later arriveerde om naar de wedstrijd ARC – FC Rijnvogels te gaan kijken en een blik op het scorebord wierp, zal gedacht hebben dat er iets mis was met dat bord. Het gaf aan dat er tien minuten gespeeld waren en dat de stand 3-0 was. Van een defect was echter geen sprake, de thuisclub had in die korte periode daadwerkelijk al drie keer gescoord.

Blog Opinie 31 jan. 2020 20:08

MINERVA Huisartsenpost

De huisartsenpost verdwijnt in de nachtelijke uren. Dat betekent dat je dus niet naar de dokter kunt als iedereen in Alphen op een oor ligt. Op zichzelf is dat geen probleem. Als je echt ziek of gewond bent, bel je namelijk de ambulance.

Blog Opinie 30 jan. 2020 15:34

Zaterdag twee hoofdklassewedstrijden in Alphen

Echte voetballiefhebbers kunnen zaterdag 1 februari in Alphen twee duels uit de Hoofdklasse bekijken. Om 14:30 uur ontvangt ARC FC Rijnvogels en om 18:00 uur wordt afgetrapt bij Alphense Boys – MSC.

Blog Opinie 27 jan. 2020 15:31

ARC heeft het niet gemakkelijk, veel doelpunten bij Alphen - Stompwijk

ARC moest zaterdag in de Utrechtse wijk Ondiep aantreden tegen koploper DHSC, de club die samen met de Racing promoveerde uit de eerste klasse A. Op het sportpak Wesley Sneijder is de fusieclub dit seizoen onverslaanbaar. Ook ARC ondervond dat en ging met 2-1 ten onder.

Blog Opinie 24 jan. 2020 19:59

MINERVA Romeinse weg

De kogel is door de kerk: de Romeinse grens, die dwars door de gemeente Alphen aan den Rijn loopt, is onlangs aangemeld om op de Werelderfgoedlijst van Unesco te komen. Er is een lijvig rapport gemaakt van wat de Romeinen hebben achtergelaten en dat dossier is in januari bij Unesco ingediend.

Blog Opinie 20 jan. 2020 15:53

Geen tegenstand voor slordig spelend ARC

ARC moest zaterdag in principe een makkie hebben aan het bezoekende Achilles’29. De opponent uit Groesbeek met louter onuitspreekbare namen pakte dit seizoen immers slechts een punt. Ondanks het feit dat de thuisclub slordig en in een veel te laag tempo speelde, werd het ook een simpele overwinning.

Blog Opinie 17 jan. 2020 20:13

MINERVA Framen

Lig ik dus half in m'n blootje op een massagetafel. Moet ik uitleggen wat framen is. Voor wie het ook niet precies weet: framen is iets op een bepaalde manier voorstellen. Meestal niet met de bedoeling om dat feitelijk te doen of op een leuke positieve manier.

Blog Opinie 16 jan. 2020 11:16

Hoofdklassers gaan weer voetballen

Voor de Hoofdklassers wordt het seizoen 2019/2020 komend weekeinde hervat. Dit betekent dat ARC en Alphense Boys aan de bak moeten voor de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft.

Blog Gemeente 15 jan. 2020 07:07

Liesbeth Spies

Er is commotie ontstaan over neveninkomsten van burgemeester Spies en de gedragscode van de gemeente Alphen aan den Rijn. Iedereen dacht dat de zaak was afgehandeld, maar plotseling wordt het weer opgerakeld. Daarbij kan ik me niet aan de indruk onttrekken, dat het alleen nog gaat om persoonlijk gewin en pure stokerij.

Blog Opinie 10 jan. 2020 20:16

MINERVA Vrijwilligersprijs

Een beetje apart fenomeen in gemeenteland is de vrijwilligersprijs. Om onduidelijke redenen gaat het daarbij om de maatschappelijke betekenis en om onderscheidend werk. Maatschappelijk onderscheidend. Kan iemand even uitleggen wat dat dan is?

Blog Opinie 3 jan. 2020 19:57

MINERVA Traditie

Na het feestgedruis van 31 december maakt iedereen zich op voor het nieuwe jaar. We gaan afvallen, stoppen met roken of eindelijk een nieuwe baan zoeken. We hopen op een nieuw huis, een nieuwe vakantiebestemming of een nieuwe liefde. Zoiets.

Blog Opinie 28 dec. 2019 17:00

MINERVA Feestdagen

Zo middenin de jaarlijkse feestdagen, vroeger heette dat Kerst plus Oud en Nieuw, denk ik terug aan het afgelopen jaar. Privé was het een vreselijk jaar waar ik verder niet over zal uitwijden. Politiek gezien was het een interessant jaar met als optie om interessant in te wisselen voor vreselijk.

Blog Opinie 20 dec. 2019 21:10

MINERVA Thorbeckeplein

Het is bijna, of misschien wel zeker, on-Alphens zoals het Thorbeckeplein er tegenwoordig bij ligt. Gezellige kleine zaakjes, zoals de ijssalon en Fijn en de buurt-Italiaan. Maar ook mooie grote horeca zoals Maggie Blue in het oude Nutsgebouw.

Blog Opinie 19 dec. 2019 14:48

“Home Sweet Home”

Sinterklaas heeft zijn hielen nog niet gelicht of de volgende cadeau koddebeier staat al weer op de stoep. Inderdaad; “de Kerstman”. Tijd voor uitbundige kerstversieringen, waar je ook kijkt en de hele dag kerstliedjes op de radio. Je zult toch in een winkel werken en de hele dag dezelfde kerstdeuntjes moeten aanhoren. Om gek van te worden, lijkt mij.

Blog Opinie 19 dec. 2019 11:56

Voetbal: feestdagenstop

ARC gaat de feestdagenstop in als de nummer zes van de Hoofdklasse A. Dat is een meer dan uitstekende prestatie.