Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

Het Gilde Alphen aan den Rijn biedt de stadswandelingen heel 2022 gratis* aan.

De stadsgidsen staan klaar om u het verhaal te vertellen: over het ontstaan van Alphen en wat de Romeinen hier kwamen doen; of een verhaal over Oudshoorn en hoe men daar werkte en woonde. Maar misschien wilt u liever iets horen over de wateren in en rond Alphen en wat deze voor Alphen hebben betekend, of iets weten over park Rijnstroom en de Marthastichting. Maar ja, u kunt ook komen kijken en luisteren bij de Kunst en Kunstige wandeling door het centrum.

We hebben nog meer en voor ieder wat wils,; we hebben zelfs een virtuele wandeling voor deelnemers die niet meer mee kunnen wandelen! Neemt u eens een kijkje op onze website en als u een leuke wandeling heeft gevonden kunt u contact opnemen met de coördinator Ton Dalman om te reserveren op een dag en tijd dat het u schikt.

Website: https://www.gildealphenaandenrijn.nl/index.php/stadswandelingen 

Aanmelden: Ton Dalman, telefoon: 06 2161 2338 (bij geen gehoor: Marga 06 251 06 068) of u kunt mailen naar: stadswandelingen@gildealphenaandenrijn.nl

*Aan grote groepen vragen wij een kleine donatie.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 april 2022 – 6 juni 2022 Theater Castellum
Comeback atelier verfstreken bij Theater Castellum

Met de expositie Back on Stage beleven de kunstenaars van Atelier Verfstreken een comeback in het theather Castellum. Met Back on Stage zijn zij terug van weggeweest! De prachtige serie schilderijen in de foyer toont hun verwantschap met het theater, de artiesten en podiumkunstenaars aan de bezoekers.

14 april 2022 – 25 juni 2022 Adventskerk
100 jaar geschiedenis Adventskerk te zien op expositie

Al vanaf de start van dit jaar worden er allerlei festiviteiten rondom de 100-jarige verjaardag van de Adventskerk georganiseerd. Op enkele zaterdagen in mei en juni wordt er een bijzondere expositie in de kerk geopend. Deze tentoonstelling vertelt bezoekers het verhaal van 100 jaar kerk en wordt ondersteund door dans- en muziekvoorstellingen. Burgemeester Liesbeth Spies zal de expositie officieel openen op zaterdag 14 mei om 11:00 uur.

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

6 mei 2022 – 28 mei 2022 Stichting Bibliotheek Rijn en Venen
Mei Meet-Maand

De Hartstichting en de Bibliotheek supporten jouw hart tijdens de Mei Meet Maand. Van 6 t/m 28 mei kun je elke donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 11.00 uur en 17.00 uur onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf je bloeddruk komen meten in de Bibliotheek in Alphen Centrum (Aarkade 10).