Theater, Videotheater: De vloer op met 1942

62 Joodse burgers van Alphen aan den Rijn en haar kernen zijn in de Tweede Wereldoorlog vermoord. Om de gruweldaad niet te vergeten, zijn en worden Stolpersteine geplaatst voor de huizen waarin deze Joodse inwoners hebben gewoond. Dat gebeurt in Boskoop en in Alphen.

Met videotheater, dat je voor een symbolisch bedrag van slechts € 4- online kunt bekijken, wil Productiehuis Alphen daar aandacht aan besteden.
In ‘De vloer op met 1942' verbeelden de acteurs van PA op basis van improvisaties het noodlot dat de Joodse gemeenschap in Alphen aan den Rijn tijdens de Tweede Wereldoorlog trof. Het spel wordt aangevuld met videobeelden, waaronder een paar korte statements van Alphenaren die de oorlog hebben meegemaakt.

PA maakt met het videotheater duidelijk voor welke morele dilemma’s mensen in de oorlog gestaan hebben. Sluiten we ons aan bij de NSB of niet? Gaan we onderduiken of niet? Moeten we als politieagenten de Joodse Alphenaren nu wel ophalen of niet?

De historische gids in deze bijzondere videovoorstelling is Kees Visschedijk, die regelmatig over de Alphense geschiedenis publiceert.
De vloer op met 1942 werd eind vorig jaar, bij het leggen van de eerste Stolpersteine, in Parkvilla gespeeld maar door alle coronaregels hebben niet veel mensen het stuk kunnen zien. Daarom zorgde Jan Laman voor een videoregistratie. Kijk voor meer informatie op www.productiehuisalphen.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

19 maart 2021 – 1 juli 2021
24 maart 2021 – 28 april 2021 Braaf. Pubercoach
Training 'Ik Leer Leren'

Hoe kun jij jouw puber door deze lastige tijd heen helpen?⁠ ⁠

31 maart 2021 – 30 april 2021
12 april 2021 – 17 april 2021
Week van de kindercoaching

Wij zijn er #voordekinderen #voordejongeren #kindercoach #droomkindcoaching