In de ban van duurzaamheid tijdens Nederland Leest

In november duikt Bibliotheek Rijn en Venen tijdens de jaarlijkse themamaand ‘Nederland Leest’ in duurzaamheid. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst? Over dit onderwerp gaan we met elkaa

Duurzaamheidsmarkt November staat bol van de activiteiten in de Bibliotheek. Op zaterdag 9 november is er een grote duurzaamheidsmarkt in de Bibliotheek Alphen. Je kunt er kennismaken met verschillende organisaties die zich bezig houden met duurzaamheid. Er zijn die middag tal van gratis activiteiten zoals de theeplukfiets, ruilkast, proeverij en workshop boekvouwkunst. De duurzaamheidsmarkt wordt geopend door Groen Links wethouder Leo Maat

Winterbloei
Tijdens Nederland Leest draait alles om het thema ‘Duurzaamheid’ én om natuurliefhebber Jan Wolkers. In de Nederland Leest-bundel Winterbloei zijn (natuur)verhalen, brieven en een gedicht van Jan Wolkers gecombineerd met actuele columns van Aaf Brandt Corstius. De inleiding is geschreven door Onno Blom, Wolkers‘ biograaf. Op donderdag 14 november gaan we in gesprek over Winterbloei in de Bibliotheek Ter Aar. Deelnemers aan de avond kunnen op vertoon van het toegangsbewijs vooraf de bundel Winterbloei ophalen in de Bibliotheek (zolang de voorraad strekt).

Afgeschreven boeken
Op vrijdag 22 november maken we kunstwerken van afgeschreven boeken. In de Bibliotheek Boskoop is die ochtend een workshop boekvouwkunst voor volwassenen. Door de bladzijden in een vorm te vouwen creëer je een kunstwerk dat mooi zal staan in het huis van iedere boekenliefhebber.

Dus wil je meer weten over duurzaamheid, of wil je hier meer over lezen? Kom tijdens Nederland Leest naar de Bibliotheek en doe mee aan één van de vele activiteiten.

Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Rijn en Venen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

7 september 2019 – 28 februari 2020 Yogatreasure
Start Yoga Teacher Training in Alphen aan den Rijn

Yoga Teacher Training in Alphen aan den Rijn start 7 september a.s.

1 oktober 2019 – 10 december 2019
Cursus Fotograferen voor gevorderden

Beter leren fotograferen? Kom dan naar onze gevorderden cursus

1 oktober 2019 – 12 mei 2020 Theater Castellum
Pubquiz

Randactiviteiten

2 oktober 2019 – 4 maart 2020
maandelijks gratis begeleidde wandelingen met Gezond Natuur Wandelen

Vanaf 2 oktober: iedere eerste woensdag van de maand een gratis wandeling met Gezond Natuur Wandelen

7 oktober 2019 – 12 januari 2020
Start RunningMoms Alphen

In 3 maanden van niets naar een Rondje Zegerplas

7 oktober 2019 – 12 januari 2020
Start RunningMoms Alphen

In 3 maanden van niets naar een Rondje Zegerplas