In de ban van duurzaamheid tijdens Nederland Leest

In november duikt Bibliotheek Rijn en Venen tijdens de jaarlijkse themamaand ‘Nederland Leest’ in duurzaamheid. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst? Over dit onderwerp gaan we met elkaa

Duurzaamheidsmarkt November staat bol van de activiteiten in de Bibliotheek. Op zaterdag 9 november is er een grote duurzaamheidsmarkt in de Bibliotheek Alphen. Je kunt er kennismaken met verschillende organisaties die zich bezig houden met duurzaamheid. Er zijn die middag tal van gratis activiteiten zoals de theeplukfiets, ruilkast, proeverij en workshop boekvouwkunst. De duurzaamheidsmarkt wordt geopend door Groen Links wethouder Leo Maat

Winterbloei
Tijdens Nederland Leest draait alles om het thema ‘Duurzaamheid’ én om natuurliefhebber Jan Wolkers. In de Nederland Leest-bundel Winterbloei zijn (natuur)verhalen, brieven en een gedicht van Jan Wolkers gecombineerd met actuele columns van Aaf Brandt Corstius. De inleiding is geschreven door Onno Blom, Wolkers‘ biograaf. Op donderdag 14 november gaan we in gesprek over Winterbloei in de Bibliotheek Ter Aar. Deelnemers aan de avond kunnen op vertoon van het toegangsbewijs vooraf de bundel Winterbloei ophalen in de Bibliotheek (zolang de voorraad strekt).

Afgeschreven boeken
Op vrijdag 22 november maken we kunstwerken van afgeschreven boeken. In de Bibliotheek Boskoop is die ochtend een workshop boekvouwkunst voor volwassenen. Door de bladzijden in een vorm te vouwen creëer je een kunstwerk dat mooi zal staan in het huis van iedere boekenliefhebber.

Dus wil je meer weten over duurzaamheid, of wil je hier meer over lezen? Kom tijdens Nederland Leest naar de Bibliotheek en doe mee aan één van de vele activiteiten.

Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Rijn en Venen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

3 juni 2020 om 20:00 – 23:59 Parkvilla
4 juni 2020 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
4 juni 2020 om 20:00 – 23:59 Parkvilla
4 juni 2020 om 20:15 – 23:59 Parkvilla
5 juni 2020 om 19:00 – 23:59 Parkvilla
5 juni 2020 om 20:00 – 23:59 Parkvilla