De Afvaldetectives

In een reeks avontuurlijke activiteiten ontdekken we de wereld van het afval. Waarom ligt dat eigenlijk op straat? Wat kunnen wij eraan doen? Iedere week doen we weer iets anders leuks, zoals zwerfie-bingo en muziekinstrumenten maken van afval. Doe je ook mee?

In een reeks avontuurlijke activiteiten ontdekken we de wereld van het afval. Waarom ligt dat eigenlijk op straat? Hoort dat daar? En wat kunnen wij er aan doen?

Doe mee met de zwerfie-bingo, leer alles over recycling en maak muziekinstrumenten met (schoongemaakt!) afval. Iedere week doen we weer iets anders leuks. Na de lessen ben je een echte Afvaldetective en krijg je natuurlijk een diploma!

Acht dinsdagen achter elkaar ontdekken kinderen uit groep 4 t/m 8 de wereld van het afval. Wees er snel bij, er kunnen 12 kinderen meedoen.

Wanneer:

  • Dinsdag 13 september
  • Dinsdag 20 september
  • Dinsdag 27 september
  • Dinsdag 4 oktober
  • Dinsdag 11 oktober
  • Dinsdag 18 oktober
  • Dinsdag 1 november
  • Dinsdag 8 november

Je betaalt eenmalig 5 euro per kind voor alle 8 Afvaldetectives-activiteiten. Na inschrijving gaan wij ervan uit dat jouw kind in principe bij alle 8 activiteiten aanwezig is.

**De Afvaldetectives wordt in de Bibliotheek van Alphen georganiseerd in samenwerking met Gemeente Alphen aan den Rijn en onder begeleiding van Schone Buurtcoach Karen van ’t Padje. **


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 juli 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.