Archeon

Vier de winter in Museumpark Archeon

  • Archeon, Archeonlaan 1, 2408 ZB ALPHEN AD RIJN
  • donderdag 1 december 2022 – dinsdag 31 januari 2023

Deze winter kun je in Museumpark Archeon genieten van de Oer-Hollandse winter. 

Alle 43 gebouwen, boerderijen en hutten in Archeon worden bewoond door de bewoners en zijn geheel voor de winters ingericht. Het haardvuur knappert en het is er heerlijk warm. De bronsgieter is druk in de weer met het gieten van bronzen voorwerpen. Bij de eerste boeren, de hunebedbouwers en de jagers is men volop bezig met vuursteen bewerken en vuur maken en geniet je van de verhalen van weleer. 

Familieshow Tijd-Tovenarij

In het middeleeuws Klooster is dagelijks een spectaculair optreden van Jannes de Goochelaar. In Archeon stap je met gemak terug in de tijd maar hoe komt dat nu? Dat is het geheim van Tovenaar Trucasius, Onder een zwerm van zwevende kaarsen tovert hij met de tijd en maakt voor jullie tijd in de betoverende mooie familievoorstelling: Tijd-Tovenarij. Trucasius heeft ook een grote belangstelling voor goochelen. Hij wil graag een demonstratie geven maar of dat nu zo'n goed idee is... de tijd zal het leren! 

Ouderwets ijsplezier 

Dit jaar ligt de ijsbaan van maar liefst 425 m2 weer in Archeon, bezoekers kunnen de spiegelgladde ijsbaan bij Archeon ook dit jaar weer betreden. Natuurlijk mag de warme chocomel of koffie/thee na afloop van de ijskoude tocht niet ontbreken.

Entreetickets voor het park zijn inclusief entree voor de ijsbaan. Museumkaarthouders betalen een toeslag van € 2,50 voor entree tot de schaatsbaan. Heb je geen eigen schaatsen? Geen probleem, deze kun je van Archeon lenen voor € 5,00 per paar.

Gratis entree met de Museumkaart. Reserveer hier je bezoek.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

6 januari 2023 – 17 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Schilderijen Marco Stad

Marco Stad exposeert van 6 januari t/m 10 februari zijn kleurrijke schilderijen op de eerste etage van Bibliotheek Alphen-Centrum.

24 januari 2023 – 14 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.