Door Mahler geïnspireerd

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • donderdag 2 april 2020 om 10:00 – 18:00

De Nieuwe Muziekschool Alphen presenteert:


Een dag met Mahler in Alphen aan den Rijn

De muziek van Mahler trekt volle zalen. Zowel zijn gigantische symfonieën als zijn liederen zijn zeer populair en worden door een steeds groeiend publiek gewaardeerd. Musici willen graag Mahler spelen en zingen … zowel professionele en amateur musici. Maar Mahlers werken zijn niet altijd bereikbaar voor kleinere bezetting en voor alle instrumenten.


De Nieuwe Muziekschool Alphen organiseert op 2 april 2020 een speciale Mahlerdag: 


Mahler aan den Rijn

Daar maakt u kennis met veel bewerkingen van Mahler-composities. Symfonieën voor kamer-ensemble, liederen voor koor en voor viool of cello. Maar ook Mahler als jazzmuziek. 

Veel kunstenaars hebben zich door Mahler laten inspireren. U ziet filmfragmenten met Mahler-muziek, theaterproducties, gedichten, schilderijen en beeldhouwwerk – dat alles …


‘Door Mahler geïnspireerd’

Een dag voor ieder die van Mahler houdt.

Een dag om nooit te vergeten.


Entree € 47,50 all-in. 

Incl. consumpties (ontvangst, pauzes, lunch en borrel). Iedere bezoeker ontvangt het boek ‘Door Mahler geïnspireerd’ van Jaap Hoogendoorn, de initiatiefnemer van deze dag .


Deze voorstelling valt onder Verhuring. Naast het door onze eigen programmeurs geselecteerde aanbod voorstellingen zijn er regelmatig voorstellingen die worden georganiseerd door externe partijen. Dit kunnen amateur- en semiprofessionele gezelschappen zijn die wij een podium bieden.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

23 april 2021 – 26 mei 2021
30 april 2021 – 31 mei 2021
4 mei 2021 – 16 mei 2021 Theater Castellum
Als de mist optrekt

Jongeren uit Alphen aan den Rijn verdiepten zich onder leiding van theatermakers Iselin van Duuren en Chyramain van Kempen in de geschiedenis van Alphen aan den Rijn ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de interactieve wandeling 'Als de mist optrekt' door het centrum van Alphen aan den Rijn. U kunt HIER de wandeling downloaden