Film, Aftersun

De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven.

Sophie legt de vakantie vast met een MiniDV-camera, waarvan de beelden door de film heen worden afgewisseld. Tijdens de vakantie raakt Sophie bevriend met en observeert ze de tieners in het Turkse resort, die seksuele en romantische activiteiten ondernemen en bespreken. Ze ontmoet ook en speelt arcadespellen met een jongen van haar leeftijd. Calum vertoont tekenen van depressie en onthechting, die hij probeert te verbergen voor zijn dochter, terwijl hij tijdens de vakantie een façade van tevredenheid ophoudt. Hij is in der minne gescheiden van Sophie's moeder en heeft te maken met beroeps- en financiële problemen. Tijdens zijn tijd alleen op vakantie, wordt Calum gezien terwijl hij zich bezighoudt met tai chi-patronen en zelfhulpboeken leest. Ook wordt getoond dat hij rookt, een feit dat hij voor Sophie verbergt.

Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen.

Won BAFTA voor Beste Britse Filmdebuut

RECENSIES
De Volkskrant ***** In het magistrale filmdebuut van Charlotte Wells proberen een vader en dochter de betovering van eerdere vakanties te herhalen. 


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.

11 februari 2023 – 6 april 2023
‘Nieuwsgierig tot achter de horizon’ uitgebeeld door Renée Blom

In het werk van Renée Blom speelt het landschap een grote rol. Zij zoekt het perspectief, de weidsheid en de beperking.

24 februari 2023 – 29 maart 2023 Aarhof (Centrum)
Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

Expositie met schilderijen, beeldhouwwerken en 3D installaties.

1 maart 2023 – 5 juli 2023
A-MEEZING VOICES

A-MEEZING VOICES - De Vocalgroup voor jongeren!

22 maart 2023 – 19 april 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.