Film, Burning Days

Emre, een ambitieuze jonge officier van justitie wordt naar een dorpje diep in Anatolië gezonden om onderzoek te doen. Wat is de oorzaak van het enorme gat in de bodem aan de rand van het dorp? Wie is verantwoordelijk voor de gebrekkige watervoorziening?


Alper zet zijn protagonisten neer in een hedendaagse film noir-setting, waarbij de held zelf niet vrijuit gaat: Emre gaat in op een uitnodiging van de burgemeester voor een feestje, terwijl hij als openbaar aanklager afstand moet bewaren van mogelijke verdachten in zijn onderzoek. De volgende ochtend wordt hij wakker met een kater van de raki en blijkt in zijn bijzijn een geestelijk labiel zigeunermeisje te zijn verkracht.


Met Burning Days schetst regisseur Emin Alper een sardonisch, spannend en sociaalkritisch portret van de provincie in Turkije, geschilderd in epische beelden. Het verwerven van macht, invloed en rijkdom staat voorop in een cultuur waarin autoritaire mannen de dienst uitmaken, corruptie welig tiert en achterdocht het conservatisme voedt.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.

11 februari 2023 – 6 april 2023
‘Nieuwsgierig tot achter de horizon’ uitgebeeld door Renée Blom

In het werk van Renée Blom speelt het landschap een grote rol. Zij zoekt het perspectief, de weidsheid en de beperking.

24 februari 2023 – 29 maart 2023 Aarhof (Centrum)
Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

Expositie met schilderijen, beeldhouwwerken en 3D installaties.

1 maart 2023 – 5 juli 2023
A-MEEZING VOICES

A-MEEZING VOICES - De Vocalgroup voor jongeren!

22 maart 2023 – 19 april 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.