Zin in Zondag: Lezing 'Escher worden' door Joris Escher

Joris Escher komt vertellen over zijn pas verschenen boek 'Escher worden'. Wie was zijn oom Mauk? Hoe is hij Escher geworden?

In een negentiende-eeuwse Chinese lakdoos met ivoren puzzels vindt Joris Escher twee tekeningen van zijn oudoom, de wereldberoemde graficus M.C. Escher. Hij vermoedt dat deze vroege studies een sleutel vormen in de ontwikkeling van Escher als kunstenaar en begint een ontdekkingsreis naar de oorsprong van diens fascinaties. Wie was zijn oom Mauk? Hoe is hij Escher geworden? Het wordt beschreven in het boek Escher worden, dat in februari 2023 uitkwam bij Atlas Contact.

Joris Escher leert zelf houtsnijden, tekent op de plaatsen waar zijn oudoom heeft getekend en vindt talloze nog onbekende verhalen uit Eschers leven. Door de ogen van M.C. Escher beleeft de lezer zijn ontwikkeling van jongeman tot graficus tot de Escher die we allemaal kennen.

Joris Escher is een ervaren spreker, dagvoorzitter en begeleider van samenwerkende organisaties bij het tot stand brengen van duurzame maatschappelijke veranderingen, vooral in waterveiligheid, waterkwaliteit en infrastructuur. Eerder had hij een galerie en een uitgeverij voor kunstenaars uit Aziƫ en Latijns-Amerika.

Foto-credit: Fjodor Buis

Zin in Zondag In 2023 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, lezen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... Alles komt aan bod.

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiƫle bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.

1 maart 2023 – 5 juli 2023
A-MEEZING VOICES

A-MEEZING VOICES - De Vocalgroup voor jongeren!

6 mei 2023 – 6 juni 2023
Centrumwandeling met stadsgids

Leer meer over de historie van Alphen aan den Rijn

17 mei 2023 – 14 juni 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

5 juni 2023 om 15:00 – 16:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Klik & Tik computercursussen

Wil jij beter leren computeren? Bibliotheek Rijn en Venen helpt je verder. Kom langs tijdens de computercursussen, dan kijken we samen welke oplossing het beste bij jou past.

5 juni 2023 om 20:00 – 23:59 Parkvilla